Lähes 29 vuotta yrittäjänä toiminut Janakkalan Jätteenkuljetuksen Hannu Riihimäki palkittiin Janakkalan vuoden yrittäjänä.

Kunnanhallituksen valinta julkistettiin tänään perjantaina Verkostoidu ja vaikutu -yritysseminaarissa Kiipulassa.

Hannu Riihimäki on vuosien mittaan luotsannut yrityksensä yhden miehen ja traktorin toimijasta monipuoliseksi jätehuolto- ja kierrätyspalveluyritykseksi, joka työllistää 10 henkilöä.

Traktori on vaihtunut monipuoliseen kuljetuskalustoon ja jätteenkuljetus saanut rinnalleen viemäreiden huuhtelu ja avauspalvelut sekä viemäreiden kuvauspalvelut ja maa-aineskuljetukset.

Uusin palvelu on hiljattain Rehakkaan avattu jätteenkäsittelyalue, jossa vastaanotetaan, lajitellaan, kierrätetään ja jälleenhyödynnetään asiakkailta kerättyä hyötyjätettä, kuten muovia, metallia, puuta, betonia ja muita kiviaineksia sekä rakennus- ja yritysjätteitä. Kiviainesta hyödynnetään maanrakennuksessa ja muovi menee Suomen Uusiomuoville hyötykäyttöön.

Koko ala on kokenut Riihimäen yrittäjäuran aikana täydellisen mullistuksen. Kun aikanaan kaikki, mitä asiakkailta kerättiin ”ajettiin penkkaan”, niin nykyään jätteestä tehdään kierrättämällä ja uusikäytöllä uutta bisnestä.

–Kun aloitin, minulle todettiin, että on se hyvä, että joku viitsii tällaistakin työtä tehdä. Nyt kaikki haluavat samalle tontille, Riihimäki kuvailee.

Yrittäjä suree alan keskittymistä suurten kansainvälisten toimijoiden käsiin. Hän on itse torjunut lukuisia ostotarjouksia taistellakseen niin pienten yrittäjien, asiakkaiden kuin paikallisuuden puolesta.

Kun on itse yrityksensä perustanut ja kasvattanut, ei siitä niin vaan luovuta, vaikka elämässä helpommallakin pääsisi.

–Ja taisi minun edustusurheilijan urastani jäädä sen verran kilpailijaviettiä, etten ihan heti anna periksi.

Hannu Riihimäki on Suomen kuorma-autoliiton SKAL ry:n ympäristöjaoston hallituksen jäsen ja hänellä on lukuisia muita luottamustoimia.

Janakkalan kunta on Yrittäjäyhdistyksen ohella nimennyt vuoden yrittäjän jo vuodesta 1982 lähtien.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio