Turengin jäätelötehtaalta irtisanotaan 20 henkilöä

Ville Säteri
Turengin jäätelötehtaalta irtisanotaan 20 henkilöä

Froneri Finland Oy:n vähentää Turengin jäätelötehtaalta kaikkiaan 20 henkilöä. Tehtaalta vakituisista työsuhteista vähennetään yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena 14 työntekijää sekä toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden joukosta kuusi henkilöä.

Lisäksi yhtiön pääkonttorilta lähtee yhteensä seitsemän toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Irtisanottuja oli siis kaikkiaan 27, kun yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin 35. Yt-neuvottelut koskivat noin 200 henkilöä.

Froneri Finland on osa maailmanlaajuista yhteisyritystä, jonka toiminta alkoi Froneri-yhtiön nimissä lokakuussa 2016.

Henkilöstövähennykset liittyvät uuden organisaation maailmanlaajuiseen muokkaamiseen. Tavoitteena on keventää liiketoiminnan pitkän tähtäimen tulevaisuuden kannalta liian raskaita toimintatapoja.

Tieto irtisanomisista on annettu kaikille irtisanotuille. Froneri tarjoaa irtisanotuille työnhaun valmennusta ja työllistymistä edistävää koulutusta.

–On erittäin surullista, että joudumme tekemään näinkin isoja työpaikkavähennyksiä, vaikka pystyimme hieman alentamaan alkuperäistä lukua muilla toimenpiteillä. Uuden yhtiömme, Froneri Finland Oy:n, rakenne ei valitettavasti pitkällä tähtäimellä tukenut toimintaa haastavassa markkinatilanteessa. Nyt toteutettu toimintojen sopeuttaminen on kriittistä, jotta takaamme mahdollisuutemme jatkaa kotimaisena työllistäjänä myös tulevaisuudessa, toteaa Froneri Finland Oy:n toimitusjohtaja Johanna Sewón-Kievari.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio