Pähkinäpohatta saapui Turenkiin, nyt pyöritellään muttereita

IKH-myymälä avaa ovensa syyskuun alussa Turengissa. Punnitse ja säästä -ketjun perustaja Juuso Siro otti kopin tilaisuudesta.

Meeri Männikkö
Pähkinäpohatta saapui Turenkiin, nyt pyöritellään muttereita

Juuso Siro otti vetovastuun Turenkiin, LVI Takuutekniinan yhteyteen aukeavasta IKH-myymälästä. Teppo Salo taas vastaa yrityksen LVI-puolesta.

Meeri Männikkö

Punnitse ja Säästä -ketjun perustaja Juuso Siro pyöritteli pähkinöitä lähes 20 vuotta. Nyt hän on vaihtanut pähkinät muttereihin. Tilaisuus yllättävään alanvaihdokseen avautui tänä kesänä, kun työkaluistaan ja varaosistaan tunnettua IKH-myymälää kaavailtiin Turenkiin. Suunnitelmat kävivät toteen ja IKH-myymälän avajaisia vietetään 8. syyskuuta alkaen.

–Olen rakentanut ja remontoinut jos jonkinmoista elämäni aikana, joten tämä ala oli heti sellainen, joka kiinnosti. Tässä oli myös mahdollisuus totaaliseen alanvaihdokseen. Vaihtelu virkistää, Siro selittää.

Vaikka Sirolla on yhä omistusosuus Punnitse ja säästä -ketjuun, irtisanoutui hän kaikista työvelvoitteistaan heinäkuun alkupuolella. Näin Siro pystyi keskittämään voimavaransa täysin uuteen työhönsä.

IKH-myymälän hyllyt täyttyvät tuhansista tuotteista

Vesijohtoliike Järvisen toimitusjohtaja Teppo Salo houkutteli Siron mukaan liikkuvaan junaan. Kaksikon yhteistyön tuloksena syntyi LVI Takuutekniikka. Saman katon alle mahtuvat nyt siis kaksi eri yhtiötä, jotka yhdistävät kattavan työkalu- ja varaosamyymälän jo olemassa olevaan LVI-puoleen.

Emoyhtiö LVI Takuutekniikka ottaa hallituksen puheenjohtajan eli Siron johdolla vetovastuun uudistuvasta myymälästä. Tytäryhtiö Vesijohtoliike Järvinen taas jatkaa toimintaansa LVI-puolen parissa. Lisäksi kaksikko kaavailee myymälän yhteyteen työkalujen vuokraustoimintaa.

–Myymälään tulee tuhansia tuotteita, mikä on moninkertainen valikoima entiseen nähden. IKH-valikoiman lisäksi otamme tuotteita muiltakin merkittäviltä brändeiltä. LVI-puoli jatkaa tuttuun tapaan, mutta kehitämme tietysti myös sen palveluita ja tuotevalikoimaa, Siro selittää.

Siron näkemyksen mukaan Turenki on hyvä sijainti uudistuvalle myymälälle, koska yhtä laajalla valikoimalla kilpailevia työkaluliikkeitä ei ole lähettyvillä. Myös Vesijohtoliike Järvisen liikepaikka, pitkä historia sekä vakiintunut asiakaskunta kirkastavat tulevaisuudennäkymiä.

–Vesijohtoliike Järvinen on luonnollinen valinta, koska tämä on Kanta-Hämeen vanhin ja toisiksi suurin yritys tällä alalla, Siro sanoo.

Perusperiaatteet pysyvät samoina, vain tuote vaihtuu

Yrittäjänä Siro näkee vahvuuksiensa löytyvän erityisesti hyvästä ihmistuntemuksesta, kyvystä hahmottaa kokonaisuuksia ja asetella asiat mielessään aikajanalle. Hän kuitenkin myöntää, että alanvaihdoksen myötä kaikki asiat tuntuvat vielä uusilta.

–Oli toimiala sitten mikä tahansa, niin yrityksen pyörittämisessä pysyvät perusperiaatteet samoina. Kehittämistähän voi tapahtua oli ala sitten mikä tahansa, vain tuote muuttuu, Siro lisää.

Siro näkee paljon mahdollisuuksia, joita lähteä kehittämään eteenpäin kokemuksensa ja näkemyksensä varassa. Hänen kokemuksensa tarjoaakin aivan omanlaisensa koulutuksen yrittäjyyden perusteisiin.

Siro ei kestänyt katsella, kun hyvä idea pilataan

Ensimmäisen Punnitse ja Säästä -liikkeen Siro avasi vuonna 1997, vuonna 2011 liikkeitä oli avattu jo 25.

–Myin koko ketjun pois vuoden 2012 marraskuussa. Tämä seuraava omistaja veti firman kolmessa vuodessa konkurssiin ja teki mittavat velat. 2015 marraskuussa ostettiin sitten koko Punnitse ja Säästä -ketju takaisin, Siro kertaa tapahtumia.

Siro ei halunnut kovan työnsä valuvan hukkaan, eikä toisaalta kestänyt katsoa kuinka hyvä idea pilataan. Yrityksestä oli tullut hänelle kuin oma lapsi, jonka tiesi saavansa vielä kuntoon. Siro tunsi empatiaa myös ketjun 300 työntekijää kohtaan.

–Ehkä se kertoo siitä minun luonteestani ja yrittäjähenkisyydestä, että kovin pienistä ei lannistuta, Siro toteaa.

IKH-myymälä aukeaa osoitteeseen Koljalantie 1, Turenki.


Kommentit (1)

  • Maija

    Kyllä Siro valitsi Hyvän liikekumppanin ,Mukavien ystävällisten työntekiöiden joukkoon.Onnea hyvästä valinnasta,Teppo,Satu,Sari ym.ym ovat niin mukavia

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio