Inka Mustonen

Janakkalan kunnantalon alaparkkipaikalta lähti ihmisiä hymyssä suin kotimatkalle, kun mukana oli ennakkoon tilattuja ostoksia lähituottajilta. Janakkalan rekon ensimmäinen tapahtuma järjestettiin onnistuneesti keskiviikkona 11. lokakuuta.

–Tapahtumasta jäi tosi hyvä fiilis. Kävijät kiittelivät sitä, että tämä saatiin aikaiseksi myös Janakkalassa, viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kiteytti.

Rekokäytännön mukaan kuluttajat saivat tilata suoraan tuottajilta tapahtuman Facebook-sivulta. Ensimmäisestä tapahtumasta kuluttajat saattoivat ostaa lampaanlihaa, hunajaa, ruokaherneitä, perunaa ja vihanneksia, ternimaitoa, erilaisia glögejä ja mehuja, marjapakasteita, hilloja sekä kananmunia.

–Myös moni muu tuottaja on ilmoittautunut tulevansa mukaan Janakkalan rekoon. Valikoimaan on tulossa esimerkiksi jauhoja ja hiutaleita. Vaihtoehtoja on jo todella kattavasti, Joutsenniemi iloitsi.

Janakkalan rekotapahtumissa pyritään säännöllisyyteen. Tästä syystä kauppaa tehdään neljän viikon välein keskiviikkoisin ensin Janakkalan kunnantalon parkkipaikalla kello 17.30 ja sen jälkeen Tervakosken linja-autoaseman viereisellä torilla kello 18.30. Seuraava rekotapahtuma järjestetään keskiviikkona 8. marraskuuta.

–Rekokauppa perustuu ennakkotilauksiin. Vaikka ei ole etukäteen tilannut, niin kannattaa tulla paikan päälle katsomaan, mistä on kysymys. Esimerkiksi hunajamyyjillä saattaa olla mukana ylimääräistäkin, Joutsenniemi vinkkasi.

Toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä Facebookissa REKO-Janakkala -nimiseen ryhmään. Sivulle tulee ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista, joissa kuluttajat voivat tehdä tilauksia mukaan ilmoittautuneilta lähituottajilta.

Lähiruoan tuomisesta tavalla tai toisella kuluttajille on jo pitkään heitelty ilmaan ajatuksia monilla eri foorumeilla.

–Pohdimme myös jonkinlaista kiinteää lähiruokapistettä jonkin muun toiminnan oheen, mutta siinä olisi enemmän haasteita. Reko toimii ympäri Suomea, joten päätimme kokeilla, josko tämä olisi meidänkin tapa.

Toiminnan aloittaminen Janakkalassa on synnyttänyt mahdollisuuden lähiruoan ostamiseen ilman ylimääräisiä välikäsiä ja tuottajien kokemaa hävikkiä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio