Kerrostalon rakentaminen Tervakoskelle edellyttää vielä muutamaa varausta

Hiljattain markkinointiin tulleeseen kerrostaloon tehtiin heti 10 varausta. Hanke toteutuu, jos noin puolet asunnoista varataan.

Ville Säteri
Kerrostalon rakentaminen Tervakoskelle edellyttää vielä muutamaa varausta

Kiinteistönvälittäjä Anne Värn ja myyntipäällikkö Pirjo Sirén Janakkalan OP-Kiinteistökeskuksella esittelevät tonttia, johon uuden kerrostalon on toteutuessaan määrä nousta. Edellinen kerrostalo rakennettiin Tervakoskelle vuonna 2003.

Ville Säteri

Kerrostalohankkeet ovat Tervakoskella harvinaista herkkua. Edellinen talo kohosi Kirkkotie 12:een vuonna 2003. Sen jälkeenkin yritystä on ollut, mutta tulokset jääneet laihoiksi.

Asiaan voi hyvinkin tulla pian muutosta, sillä viime viikolla ennakkomarkkinointiin tulleeseen Asunto Oy Janakkalan Heimolanhoviin tehtiin muutamassa päivässä peräti 10 varausta.

–Kaikki varaajat ovat tähän mennessä olleet senioreja ja kaikki ovat myös kyläläisiä, tervakoskelainen kiinteistönvälittäjä Anne Värn Janakkalan OP-Kiinteistökeskuksesta selvittää.

Hankkeen toteuttamiseen vaaditaan 13 varausta ja vähintään puolet asuinneliöistä.

Viisikerroksiseen asuinkerrostaloon on suunniteltu kaikkiaan 26 huoneistoa, joiden koko vaihtelee 33:sta 64:een neliöön.

–Rakentaja tekee vuoden vaihteeseen mennessä päätöksen siitä, aloitetaanko hanke nyt vai ei. Ostoa harkitsevan onkin syytä tehdä päätös nopeasti, ettei tilaisuus mene ohi, myyntipäällikkö Pirjo Sirén Janakkalan OP-Kiinteistökeskuksesta muistuttaa.

Tähän mennessä varatuista asunnoista suurin osa, kuusi kappaletta, on ollut yllättäen kolmioita. Sen sijaan yksiöistä on varattu ainoastaan yksi. Anne Värnin mukaan tämä on yllätys, sillä trendinä ovat pienemmät asunnot ja tehokkaampi tilan käyttö.

–Tässäkin kohteessa kolmio ja yksiö on mahdollista yhdistää myös isommaksi perheasunnoksi, mutta silloin pitää olla vikkelä, Sirén muistuttaa.

Tervakosken hissitalo on suunniteltu täysin esteettömäksi. Sijainti Heimolantiellä on mitä parhain. Kerrostalon tontti rajoittuu S-marketin tonttiin, ja kaikki muutkin palvelut ovat käden ulottuvilla.

–Uusia kerrostaloasuntoja on kyselty Tervakoskella tasaisesti useita vuosia. Täällä on oikein odotettu, koska hanke lähtisi liikkeelle. Uudistuotantona on kyllä tehty rivitaloja, mutta ne ovat vähän kauempana palveluista, Anne Värn summaa.

Hankkeen toteutuessa rakennuttajana toimii Tervakoskella Keski-Hämeen Rakennus Oy, joka tekee parhaillaan kerrostaloa myös Turenkiin.

S-marketin tonttiin rajautuvalle peltoalueelle voidaan myöhemmin tarvittaessa rakentaa myös toinen kerrostalo.

Nyt vireillä oleva hanke pääsee toteutuessaan vauhtiin maaliskuussa 2018. Kerrostalon on määrä valmistua keväällä 2019.

Tervakosken ytimeen kaavaillaan 5-kerroksista 26 huoneiston asuinkerrostaloa.

Hissitalo on suunniteltu täysin esteettömäksi. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke.

Taloyhtiöön on suunniteltu yhteinen kerhohuone, saunatilat sekä pesula pyykkihuoltoa varten. Vain kahdeksaan asuntoon on piirretty oma sauna. Näissäkin saunatilat voi halutessaan vaihtaa vaatehuoneeksi.

Heimolanhovin rakennuttajana toimii valkeakoskelainen Keski-Hämeen Rakennus Oy ja talo onkin pitkälti samanlainen kuin Turengin Tuleksille saman yhtiön tekemä kerrostalo.

Tervakosken 26 asunnosta on varattu 10. Keväällä valmistuvasta Turengin 26-asuntoisesta kerrostalosta on varattu 15 asuntoa, joista kahdessa varaajana ovat ulkopaikkakuntalaiset.

Asuntojen neliöhinnat liikkuvat Tervakoskella 3000 euron kieppeillä. Markkinointi alkoi netissä 2.11. Esite on ollut OP-kiinteistökeskuksella nähtävillä kuukauden päivät.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio