Hirvi molskahti jäihin kesken jahdin, metsämiehet auttoivat ylös ja autuaammille metsästysmaille

Olli Miettunen
Hirvi molskahti jäihin kesken jahdin, metsämiehet auttoivat ylös ja autuaammille metsästysmaille

Vapaassa vedessä hirvi on kuin kotonaan, mutta jäät koituivat hirven kohtaloksi Sammaljärvellä.

Ville Säteri

Hirvijahti Sammaljärvellä sai kylmän päätöksen, kun jää petti metsämiehiä ja koiria paenneen hirven alta. Kanta-Hämeen pelastuslaitos hälytettiin apuun perjantaina kello 11.30 aikoihin hirven vajottua jäihin noin 30 metrin päässä rannasta.

Janakkalan paloasemalta apuun startanneita miehiä ei lopulta apuun tarvittu. Päivystävä paloesimies Petri Välkkynen kertoo metsämiesten avittaneen jäihin räpiköimään jääneen eläimen takaisin rantaan. Jahdissa kovia kokenut hirvi piti kuitenkin lopettaa.

Välkkysen mukaan vastaavia tapauksia sattuu Janakkalassa yleensä noin kerran tai maksimissaan pari kertaa vuodessa. Muita luonnonvaraisia eläimiä autetaan pälkähästä yhtä harvoin.

Eläinkunnasta eniten palokuntaa työllistävät siipensä loukanneet linnut. Välkkysen omalle työuralle on osunut myös kerrostalossa alakerroksiin luikerrelleen eksoottisen käärmeen pelastustehtävä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio