Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko sulkee Janakkalassa yhden päiväkodin

Kunnalla ei ole mahdollisuutta järjestää lapsille korvaavaa paikkaa näille päiville.

Janakkalan kunta ei ole velvollinen järjestämään varahoitoa yksityisen yksikön ollessa suljettuna.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko alkoi tiistaina. Lakko kestää viisi päivää, mutta varhaiskasvatuksen toimipaikoissa lakko on kaksipäiväinen. Janakkalassa lakko koskee Pilke-päiväkoti Ilveslinnaa, joka on suljettuna on 23.–24.5.

Päiväkodista on oltu yhteydessä perheisiin jo toissa viikolla heti ensimmäisen lakkovaroituksen jälkeen ja pyydetty varautumaan lastenhoitoon korvaavilla järjestelyillä. Lakon toteutuminen varmistettiin perheille Daisy-viestillä maanantaina 23.5. iltapäivästä.

”Koska haluamme varmistaa laadukkaan varhaiskasvatuksen ja lasten turvallisuuden, emme valitettavasti pysty pitämään päiväkotejamme auki lakkopäivinä. Toivomme, että osapuolet pääsisivät mahdollisimman pian sopimukseen”, sanoo päiväkodin johtaja Minna Puusniekka.

”Olemme tosi pahoillamme, että tämä vaikeuttaa joidenkin asiakasperheidemme arkea.”

Varhaiskasvatuksen Maarit Sihvonen kertoo, ettei kunnalla ole mahdollisuutta järjestää lapsille korvaavaa paikkaa näille päiville. Yksityisen varhaiskasvatuksen sääntökirjassa on myös maininta asiasta: ”Janakkalan kunta ei ole velvollinen järjestämään varahoitoa yksityisen yksikön ollessa suljettuna”.

Kanta-Hämeessä lakko osuu neljään hoivakotiin ja neljään päiväkotiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos