Nuorten osallisuusraha jaetaan ensimmäistä kertaa – Tähän 7 000 euron potti käytetään

Nuorten ehdottamista ideoista voittajaksi äänestettiin pöytäpelit neljälle eri koululle.

Janakkalan nuorisovaltuusto kaudelle 2022-2024 valittiin viime syksynä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettavan nuorten osallisuusrahan voittajakohde on valittu. Osallisuuspäivään osallistuneet nuoret äänestivät lippuäänestyksellä käyttää 7 000 euron potin pöytäpelien hankkimiseen neljälle eri koululle.

Osallisuusrahan ideakysely lähetettiin täytettäväksi jokaiselle Janakkalan 6.–9. -luokkalaiselle sekä lukiolaisille. Nuorisovaltuusto kävi ideakyselyn ehdotukset läpi ja valitsi näistä kuusi parhaiten soveltuvaa läpi käytäväksi nuorten osallisuuspäivään.

Vaihtoehdot olivat Linnanmäen reissu lapsille ja nuorille, Frisbeegolf radan uusiminen/ multigolf radan rakentaminen Turenkiin, Pelipäivät eli lanit Tervakoskelle ja Turenkiin, Elias Kaskisen esiintyminen Lyylinpuistossa, Pöytäpelit neljälle eri koululle ja Ps5-pelikonsolien, pelien sekä televisioiden uusiminen Tervakosken ja Turengin nuokkareille.

Nuorisovaltuuston päätöksellä pöytäpelit, kuten pingiksen ja jalkapallon, saavat Tanttalan koulu, Vähikkälän koulu, Aavan koulu ja Varatien koulu. Varasijalla viidentenä on Viralan koulu.

Nuorten osallisuusraha on osa Lapsiystävällinen kunta -työtä ja jatkossa sitä on tarkoitus jakaa vuosittain.

9. toukokuuta Tervakosken Seuratalolla järjestetyssä osallisuuspäivässä käytiin läpi myös muun muassa osallisuusmallia, jossa kuvataan lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia kunnassa. Vaikutuskohteiksi nousivat koulupäivien pituus sekä kouluruoka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos