Laurinmäen luontopolku saa kuntoportaat

Janakkalan kunta ja Tarinmaan seudun kyläyhdistys tekivät sopimuksen kuntoportaiden rakentamisesta.

Tarinmaan kyläyhdistys rakentaa kuntoportaat Laurinmäen luontopolulle.

Janakkalaan rakennetaan uudet kuntoportaat Laurinmäen luontopolulle. Tarinmaan seudun kyläyhdistys ry on suunnitellut jatkoa luontopolulle, jonka osaksi kuntoportaat tulevat. Uusi reitti sijaitsee pääosin seurakunnan omistamalla maalla ja osittain Janakkalan kunnan maalla.

Kuntoportaat tulevat kunnan omistamalle maalle Tarinmaan koulun pihapiiriin. Portaiden paikka on kuitenkin etäällä koulun normaalisti käytössä olevasta piha-alueesta. Luontopolkua ja portaita voi käyttää myös kouluaikana. Portaiden yläpäässä polku kulkee Rantalahden tien vartta kirkon parkkipaikalle. Portaiden alapäässä polku jatkaa koulun kentän laitaa seurakunnan pellon laitaan. Luontopolku kulkee myös pienen matkaa koulutontin eteläosassa pellon laidassa.

Kuntoportaat tehdään mahdollisimman hyvin maaston mukaisiksi. Puustoa portaiden tieltä ei tarvitse kaataa pientä vesakkoa lukuun ottamatta.

Kuntoportaat rakennetaan vihreästä kestopuusta. Portaikkoon tehdään kaksi välitasannetta. Portaiden leveys on 1,5 metriä. Kaiteet tulevat molemmille reunoille. Portaille ei tule talvikunnossapitoa.

Luontopolulle tehdään opastaulut Laurinmäen ja kirkon pysäköintialueille sekä laavulle ja seurakunnan leirikeskuksen risteykseen.

Tarinmaan seudun kyläyhdistys vastaa kuntoportaiden rakentamisesta, ylläpidosta, huollosta, kustannuksista ja vastuista. Kunnan ja kyläyhdistyksen sopimus on voimassa kymmenen vuotta. Janakkalan tekninen lautakunta hyväksyi sopimuksen kokouksessaan 16. toukokuuta.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos