Mikä suojatie Janakkalassa tarvitsisi suojatievaroittimet? – Parhaita paikkoja Välkky-varoittimille voi ehdottaa kyselyssä

LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa varoittimia parantamaan suojateiden turvallisuutta.

Välkky-suojatievaroittimen vilkkuvat valot ja heijastimet lisäävät suojatien näkyvyyttä.

LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa tämän vuoden liikenneturvallisuustekonaan Välkky-suojatievaroittimia noin kahdelletoista suojatielle Hämeenlinnaan, Hattulaan, Janakkalaan, Forssaan ja Tammelaan.

”Henkilöstömme on jo kahdeksan vuoden ajan ollut koulujen alkaessa partioimassa suojateitä koulujen läheisyydessä. Samalla olemme olleet todistamassa useita vaaratilanteita”, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Teittinen LähiTapiola Loimi-Hämeestä.

Suojateitä voi ehdottaa nettilomakkeella: äänestää voi valmiista vaihtoehdoista tai ehdottaa jotain muuta valo-ohjaamatonta suojatietä suojatievaroittimen paikaksi. Äänestää voi 4. kesäkuuta saakka.

Lomakkeella Janakkalan suojateistä annetaan vaihtoehdoiksi Peurankaaren ja Kauriinmaantien risteys Kivitaskun päiväkodin kohdalla, Heimolantie Tervakosken yhteiskoulun ja lukion kohdalla sekä Lepolantien ja Tervajoentien risteys Tervakosken koulun kohdalla.

LähiTapiola toimittaa äänestystulokset kaupungille ja kunnille, jotka tekevät lopulliset päätökset suojatievaroittimien sijoittelusta. Sijoituspaikat julkaistaan elokuun alussa.

Välkky-suojatievaroitin tunnistaa suojatiealueelle saapuvan kevyen liikenteen kulkijan, jolloin laitteen varoittaa autoilijaa vilkkuvaloilla. Välkky toimii ympäri vuorokauden, ja akulla toimivat vilkkuvalot näkyvät myös valoisalla.

Välkky on kotimaisen Innotrafik Oy:n innovaatio, joka palkittiin vuonna 2021 Vuoden liikenneteko -liikenneturvallisuuspalkinnolla.

LähiTapiolan lahjoituksen arvo on noin 40 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos