Logistiikkakeskus: Posti saa tontit paremmuusjärjestykseen vielä ennen lomia

Keskuksen sijainnista kilpailee kolme tonttia, joista yksi sijaitsee Janakkalassa Rastikankaalla.

Välirasti 2 on kuvassa iso sininen ja pitkulaisen mallinen tontti.

Posti saa käynnissä olevat tonttikartoitukset valmiiksi todennäköisesti vielä ennen heinäkuuta. Kartoitukset liittyvät Postin uuteen logistiikkakeskukseen, jolle yhtiö etsii paikkaa. Keskuksen sijainnista kilpailee kolme tonttia, joista yksi sijaitsee Janakkalassa Rastikankaalla.

Kaksi muuta tonttia sijaitsevat Hämeenlinnassa ja Akaalla.

Kunta päätti keväällä myös itse teettää Rastikankaan tontista laajan selvityksen. Työ käsittää pohjatutkimuksen, rakennettavuusselvityksen ja esirakentamissuunnitelman sekä ympäristöselvityksen teon.

Tontti sijaitsee osoitteessa Välirasti 2 Lidlin tontin vieressä ja sen pinta-ala on noin 22,4 hehtaaria. Tontti on hinnoiteltu noin 1,8 miljoonan euron arvoiseksi.

Posti Groupin kiinteistöjohtaja Jarkko Ämtö kertoo, että kunnan lisäpohjatutkimukset ja rakennettavuusselvitykset ovat heille riittävät.

”Tutkimusten pohjalta tonteille tehdään muun muassa rakennuksen sijoitussuunnittelu, pihankäyttösuunnittelu ja massatasapainolaskelma. Niillä on iso vaikutus kuluihin.”

Suunnitelmien valmistuttua tontit pannaan rakennettavuuden osalta soveltuvuusjärjestykseen.

”Kuitenkaan pelkkä tontin rakennettavuus ei ratkaise lopullista Postin sijoittumista vaan liiketoimintatekijät, jotka painavat vaakakupissa enemmän”, Ämtö sanoo.

Yksi tärkeistä kriteereistä on työvoiman saatavuus.

Postin logistiikkakeskuksen pääsuunnittelijaksi on valittu AW2 arkkitehdit.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos