Nyt puhuu hyvinvointialue: Ruoka on ollut ikääntyneille sopimatonta

Oma Hämeen mukaan seuraavissa kilpailutuksissa otetaan entistä tarkemmin huomioon palvelun toiminnallisuus ja ruuan laatu.

Tuuvingissa tehdään tällä hetkellä hartiavoimin töitä, jotta kouluruuan taso parantuisi.

Nyt myös Kanta-Hämeen hyvinvointialue ottaa kantaa Compass Groupin tuottamaan ruokaan. Oma Hämeen tiedotteessa 16. toukokuuta kerrotaan, että aterian osia ja jopa kokonaisia aterioita on puuttunut ja ruoka on ollut rakenteeltaan karkeaa ja ikääntyneille sopimatonta. Ruoan mausta ei ole tullut paljoa kommentteja.

Huomioita ovat kirjanneet ylös Oma Hämeen työntekijät.

Compass Groupin ateriat ovat olleet esillä tähän asti lähinnä kouluruokailun osalta. Compass Group valmistaa ruokaa kuitenkin myös hyvinvointialueen palveluasumisen asiakkaille.

Yhtiön ruokaa tarjotaan nyt noin 170 palveluasumisen piirissä olevalle ikääntyneelle ja vammaiselle sekä noin 40 päivätoimintaan osallistuvalla asiakkaalle.

Lue lisää: Nyt keskuskeittiöllä kaikki maistavat ruokaa, kunnes siihen ollaan tyytyväisiä – ”Joudutaan tekemään paljon töitä, koska luottamus on mennyt”

Oma Hämeen ateriapalvelupäällikkö Elina Lempiäisen mukaan ateriakilpailutuksen valintaperusteita täytyy tulevaisuudessa miettiä tarkemmin. Compass Groupin valinta perustui palvelun hintaan sekä yleisiin vähimmäisvaatimuksiin.

”Seuraavissa kilpailutuksissa otamme huomioon niiden lisäksi entistä kattavammin palvelun toiminnallisuuden ja ruuan laadun. Pohdimme myös tapoja velvoittaa uusi toimija tutustumaan ja jalkautumaan tekemiseen jo ennen sopimuksen alkua.”

Oma Häme ja Compass Group ovat käyneet yhdessä läpi saatuja palautteita. Hyvinvointialue vaatii ateriantuottajalta parannusta huomattuihin epäkohtiin.

Yhtiö on aloittanut korjaustoimenpiteet ja aterioiden laatua tarkkaillaan päivittäin.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos