Kiipulan Sheri Latvalalle kultaa Taitaja2023-SM-kisoista – Pistesaldo koko kisojen kovin

Kiipulan ammattiopistosta oli mukana yhteensä viisi opiskelijaa kolmessa eri lajissa.

Sheri Latvala (kesk.) kilpaili lajissa Liiketoiminta.

Ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailu Taitaja2023-kisojen finaalit käytiin Espoossa 8.–11.5.2023. Kiipulan ammattiopistosta mukana oli viisi opiskelijaa kolmessa eri lajissa. Liiketoiminnan opiskelija Sheri Latvala Tampereelta nappasi itselleen kultaa Liiketoiminta-lajista.

Sheri Latvalan kokonaispisteet kolmen päivän uurastuksen jälkeen olivat huimat 99 pistettä, kun maksimipistemäärä oli sata. Pistesaldo oli Taitaja-kisojen kovin. Tasainen varmuus ja asiakaspalveluhenkisyys näkyivät kolmen päivän ajan kisasuorituksissa. Melkein täydellinen suoritus oli Latvalalle itselleenkin mieleen.

”Minulla oli erittäin toiveikas olo tehtävien jälkeen. Sain ensimmäisenä päivänä melkein täydet pisteet. Myös loput tehtävät sujuivat hyvin, vaikka jännitinkin etukäteen varsinkin viimeistä laskuosiota. Se olikin sitten superhelppo”, Sheri Latvala naurahti heti suoritusten jälkeen.

Finaalitehtävissä piti muun muassa somistaa myymälää, auttaa yllätyksenä huonovointiseksi tulevalle asiakkaalle apua paikalle, vastata laskutehtäviin sekä tehdä mainosvideo.

Liiketoiminnan hopea meni Ammattiopisto Luovin opiskelija Virpi Maralle ja pronssi Ammattiopisto Liven Katri Knuuttilalle.

Finaaleihin Kiipulan ammattiopistosta osallistuivat myös liiketoiminnasta Mea Vartiainen ja Jari Kankaanniemi sekä logistiikasta Eelis Vierula ja kiinteistönhoidosta Kairo Häätärö. Eelis Vierula sijoittui lajissaan neljänneksi jääden mitalisijasta vain 0,01 pistettä. Kairo Häätärö jäi kiinteistönhoidossa kuudenneksi. Liiketaloudessa Mea Vartiainen oli seitsemäs ja Jari Kankaanniemi kahdeksas.

Valmistuminen häämöttää

Kultamitalisti Latvala valmistuu keväällä merkonomiksi Kiipulan ammattiopistosta Tampereelta.

”Ensimmäistä kertaa on ollut sellainen olo, että voin valmistua. Se on itselle aika isoa asia, kun sekä lukio- että hiusalan opinnot jäivät kesken. Siellä tukitoimet eivät olleet itselleni riittäviä. Olen ylikuormittuva ja stressiherkkä sekä perfektionisti. Kiipulassa ei tarvitse väkisin olla pyytämässä apua, vaan sitä annetaan aktiivisesti”, Latvala painottaa.

”Tykkään Kiipulasta. Kiipula on ollut itselleni pelastus, että pääsen vihdoin työelämään”, hän jatkaa.

Latvala on jo saanut keikkatyötä työharjoittelupaikastaan Tampereen Tigerista. Työn hän kokee juuri omana itselleen ja on saanut siitä myös kehuja.

”Paikka on itselleni täydellinen. ADHD-ihmisenä paikka on oikea, koska työtehtävät vaihtuvat tosi nopeasti ja ne ovat vaihtelevia. Myymälä on pirteä yleisilmeeltään, joten itsekin pysyn pirteänä ja olen asiakkaille sellainen vuoden aspa. Itsekin olen siellä siis ihan parhaimmillani ja työ on unelmatyötäni”, Sheri Latvala nauraa.

Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, joihin myös Kiipulan ammattiopiston opiskelijat osallistuivat. Taitaja 2023 -kilpailut käytiin tänä vuonna Espoossa ja mitaleita jaettiin yhteensä 45 lajissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos