Compass Group kertoo, miten toimenpiteet ruoan parantamiseksi ovat tehonneet: ”Vie enemmän aikaa kuin luulimme”

Compass Groupiin on kohdistunut kovaa kritiikkiä erityisesti kouluruoan osalta. Sydämistyneet vanhemmat ovat laittaneet palautetta sekä kuntaan että suoraan yhtiölle ja purkaneet tuntojaan sosiaalisessa mediassa.

Toimitusjohtaja Hannu Rahnasto avaa yhtiön tiedotteessa Janakkalan kouluruoan tilannetta.

| Päivitetty

Janakkalan kunnan ruoka- ja puhtauspalveluista vastaava Compass Group julkaisi tiistaina 9.5. tiedotteen, jossa valottaa, miten ruoan parantamiseksi tehtävät toimenpiteet etenevät.

Compass Groupiin on kohdistunut kovaa kritiikkiä erityisesti kouluruoan osalta. Sydämistyneet vanhemmat ovat laittaneet palautetta sekä kuntaan että suoraan yhtiölle ja purkaneet tuntojaan sosiaalisessa mediassa. Compass Group on myöntänyt ongelmat.

Lue lisää: Onko kouluruoan taso yhtäkkiä romahtanut? – Aterioiden tuottaja muuttui huhtikuun alusta: ”Ongelma on ihan oikea ja olemme tietoisia siitä”

Lue lisää: ”Tarjoaisitteko tätä itse vieraillenne?” – Rita Kannisto kysyy, miksi Janakkalan kouluruokaa tarvitsee hävetä

Compass Group aloittaa tiedotteen kertomalla, että yhtiö on pahoillaan, ettei ole pystynyt tarjoamaan palvelua parhaalla mahdollisella tavalla. Yhtiön mukaan toimenpiteet ruuan ulkonäön, rakenteen ja määrien korjaamiseksi oikealle tasolle aloitettiin nopeasti.

”Kaikkien korjaavien toimenpiteiden tekeminen on vienyt kuitenkin valitettavasti enemmän aikaa kuin aiemmin arvioimme. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoan laadussa on edelleen ollut vaihteluita”, Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto toteaa tiedotteessa.

Etenkin Tervakosken koulussa, jossa ruoka lämmitetään paikan päällä uudelleen nopean jäähdytyksen jälkeen, ovat väärin valitut valmistusohjeet ja niissä olevat raaka-aineet, kuten valmistusmetodiin soveltumaton tärkkelys, tehneet ruuan koostumuksesta välillä kumimaista tai vaihtoehtoisesti ruoka on ollut liian vetistä. Ruuan laatu on siten vaihdellut eri koulujen ja päiväkotien välillä, eikä se ole yhtiön mukaan hyväksyttävää.

Lue lisää: Tällainen on sopimus, joka määrittelee kouluruoan laadun – Sopimusrikkomuksesta kunta voi määrätä sakon

Compass Group kertoo arvostavansa saamaansa palautetta ja toivoo, että toimenpiteet näkyvät asiakkaille jo tämän kuluvan viikon aikana.

”Olemme nyt tuoneet Tuuvingin ammattitaitoisen henkilökunnan tueksi lisää käytännön arjen ammattilaisia sekä käsitelleet asiaa aktiivisesti kaikilla organisaation tasoilla.”

Tiedotteessa kerrotaan, että yhtiö sai viime viikolla myös positiivisia palautteita.

Syiksi ongelmille Compass Group nimeää useiden yhtä aikaa toteutettujen muutosten hallinnan epäonnistumisen: uuden tietojärjestelmän käyttöönoton, tilausprosessien ja vastuiden muuttamisen päiväkodeissa ja kouluissa sekä kokonaan uuden reseptiikan käyttöönoton ennen tuntemattomalla tuotantolaitteistolla.

Tällä hetkellä yhtiö käy läpi ruokalistoja resepti reseptiltä ja muokkaa ne Tuuvingin toimintaan sopivaksi.

”Teimme palveluiden haltuunoton yhteydessä selkeän virhearvion liittyen reseptiikkaan, jolla varmistetaan ruoan koostumuksen säilyminen hyvänä kohteissa, joissa ruoka jäähdytyksen jälkeen lämmitetään uudelleen. Reseptit olisi pitänyt aloitusta ennen päästä testaamaan suoraan paikallisessa tuotantokeittiössä yhdessä kokeneen ja osaavan henkilöstön kanssa”, Rahnasto toteaa.

Yhtiö tapaa kunnan johtoa maanantaina 15.5. pidettävässä palaverissa.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos