Uudistusprojekti on valmis – Tällainen on Janakkalan kunnan uusi ilme ja logo

Janakkalan kunta uusi visuaalista ilmettään ja äänensävyään. Punainen säilyy päävärinä, logo uudistuu.

Janakkalan kunta uusi visuaalista ilmettään. Punainen pysyy päävärinä, muun muassa fontti uudistui.

Joet ja harjut. Janakkalaa halkovat harjut ja jokien varsilla olevat kylät on jatkossa mielikuva, jota halutaan yhä vahvemmin luoda Janakkalan kunnasta.

Kunta uudisti visuaalisen ilmeensä ja sai usean kuukauden projektin päätökseen toukokuussa. Suurta muutosta aiempaan Janakkalan kunnan ilmeeseen ja logoon ei tehty, mutta pientä päivitystä tapahtui.

Taustalla kunnan ilmeen päivityksessä oli kuntakentän murros, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät kunnilta hyvinvointialueille.

”Haluttiin jumpata sitä, millainen äänensävy ja ilme Janakkalalla on muutoksen edessä”, taustoittaa Janakkalan kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi.

Uutta ilmettä lähdettiin muodostamaan Janakkalan kuntakuva -kumppanuuspöydässä. Ilmeen suunnitteli hämeenlinnalainen mainostoimisto Precis.

Lue lisää: Kunta valitsi imagonsa uudistamistyöhön hämeenlinnalaisen mainostoimiston – Murtautuuko Janakkala enää jatkossa kehän ulkopuolelle?

”Aika kevyesti meni prosessi. Saimme ensimmäiset versiot, joista annoimme lisää ideoita. Kun tuli seuraava setti, niin tämä nykyinen ilme oli sellainen, mistä tykättiin. Sitä on sitten vähän viilattu”, Joutsenniemi kertoo projektin etenemisestä.

Janakkala ottaa käyttöön uuden, päivitetyn tunnuksen, uuden graafisen maisemaelementin ja uuden fontin. Ne näkyvät jatkossa kaikkialla: muun muassa kotisivuilla, ilmoituksissa ja mainoksissa.

Kunnassa ollaan iloisia uudistuksen lopputulokseen.

”Olemme tyytyväisiä. Emme muuten sitä olisi valinneet.”

Vanha logo.

Uusi logo.

Lue lisää: Äänestä: Kumpi on parempi, Janakkalan uusi vai vanha logo?

Rauhallinen muutos

Yhdessä yössä suuri ilmeen muutos ei kuitenkaan leviä kaikkialle. Uutta visuaalista ilmettä otetaan käyttöön, kun uutta materiaalia tuotetaan. Kaikkea vanhaa ei lähdetty kerrasta uusimaan.

”Eletään sen realiteetin kanssa, että vanha ilme elää vielä pitkään, kun maastossa on kylttejä ja esimerkiksi meillä on tuhansia kirjekuoria. Ei voida tehdä niin, että yhdessä yössä kaikki vaihtuisi, se tulisi kalliiksi. Sitä mukaan ilme päivittyy, kun uutta luodaan.”

Lue lisää: Janakkalalle luodaan uusi ilme ja identiteetti, kuntalaisia pyydetään mukaan suunnitteluun

Jatkossakin tuttuakin tutumpi The Ilves seikkailee Janakkalan viestinnässä ja erilaisissa materiaaleissa. Kunnan pääväri on myös tulevaisuudessa punainen.

Logo yksinkertaistuu ja aiemmassa logossa olleet Turenki ja Tervakoski poistuvat. Fontti on hieman yksinkertaisempi.

Uuden ilmeen keskeisin näkyvyys on kaareva maisemaelementti, joka näkyy jatkossa monessa paikassa. Se on saanut inspiraationsa Janakkalan luonnosta: monista joista ja harjuista, jotka ovat tuttuja kunnan maastossa liikkuneille.

”Mietittiin, mikä on omaleimaista Janakkalalle. Meillä on tosi paljon jokia, Turenki, Tervakoski, Leppäkoski ja moni muu paikka on joen varrella. Se on Janakkalan juttu. Lisäksi harjut halkovat koko Janakkalaa. Haluttiin visuaaliseen ilmeeseen joku juju. Ettei se vain ole joku muoto, vaan että se perustuu johonkin”, Joutsenniemi perustelee.

Lisäksi visuaalisen ilmeen uudistamisen kanssa kunnassa on mietitty kunnan äänensävyä. Kuntalaiskyselyssä vastaajat kokivat Janakkalalle sopivan parhaiten kotoisan, rauhallisen ja asiallisen äänensävyn.

Näkökulmavalinnoissa selvä voittaja oli hyvä arki hyvine palveluineen. Asumisen helppouteen liittyvät sijainti, palvelut ja luonto, myös kylien vahvat identiteetit.

Kuvassa näkyvät uusi logo, fontti ja graafisen maisemaelementti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos