Kesko vastaa S-ryhmän haasteeseen ja on valmis tekemään Turengin K-supermarketiin täysremontin vielä tämän vuoden aikana

Myymäläneliöiden kasvattaminen ei suunnitelmaan kuulu nyt eikä todennäköisesti tulevinakaan vuosina.

Turengin K-supermarketissa on tehty viimeisin iso remontti vuonna 2002

Kesko uudistaa Turengin K-supermarketin myymälän vielä tämän vuoden aikana, jos viimeiset suunnitelmat ja sopimukset saadaan kuntoon. Remontti olisi tarkoitus saada käyntiin syksyllä ja valmista ensi vuoden alkupuolella.

Keskon suunnitelmista kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula toteaa, että remontin taustalla on kaksi syytä: Marketin elinkaari ja muuttunut kilpailutilanne.

Turengin keskustaan avautui 27.4. uusi S-market, joka on Suomen suurimpia.

”Naapuri kirittää meitä hyvin, mutta nämä suunnitelmat ovat olleet olemassa jo pidempään. Turengin K-supermarketissa on tehty viimeisin iso remontti vuonna 2002 ja kauppapaikan elinkaari alkaa olla lopuillaan”, Sivula sanoo.

Lue lisää: Katso tallenne: Turengin keskusta kuhisi, kun uuden kauppakeskuksen avajaiset vetivät paikalle satamäärin ihmisiä

Turengin K-supermarketissa toteutettiin myymälämuutoksia vuonna 2008 ja sen jälkeen on tehty muutamia pienempiä korjauksia. Nyt on kuitenkin tarkoitus tehdä kokonaisvaltainen remontti, jossa uusitaan talotekniikka ja sisätilat sekä laajennetaan hieman myymälän takatiloja. Pääasiassa neliöt kuitenkin säilyvät entisellään.

”Esimerkiksi kylmälaitteet pitää uusia vastaamaan nykyisiä ympäristövaatimuksia”, Sivula kertoo.

Rakennus päivitetään vastaamaan Keskon lupausta toimia 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja mahdollisimman omavaraisesti. Uusien kylmälaitteiden kanssa asennetaan lauhdelämmön talteenotto eli kylmälaitteista vapautuva lämpö saadaan käytettyä rakennuksen lämmitykseen.

”Tällä tavalla myymälöidemme tarvitseman muun lämmityksen tarve on pudonnut jopa 95 prosenttia”, Sivula kertoo.

Myymäläneliöiden kasvattaminen ei suunnitelmaan kuulu nyt eikä todennäköisesti tulevinakaan vuosina.

”Olemme pärjänneet tällä myymälällä Turengin markkinassa hyvin. Kyllä oletus on, että jos tämä remontti saadaan tehtyä, se riittää kiinteistön osalta taas seuraavaksi 10–15 vuodeksi”, Sivula kertoo.

K-supermarketin kiinteistön omistaa Suomen Ruokakauppasijoitus Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos