Hakamäen urheilukentän asemointi päätettiin teknisen lautakunnan ylimääräisessä kokouksessa

Kentän asemoinnin osalta tarkasteltiin kolmea eri vaihtoehtoa ja tekninen lautakunta päätti valita kentän vaihtoehdon A.

Kentän asemoinnin osalta tarkasteltiin teknisessä lautakunnassa kolmea eri vaihtoehtoa ja lautakunta päätti valita kentän vaihtoehdon A.

Tekninen lautakunta kokoontui 27.4. kokoukseen, jossa käsiteltiin vain yksi asia: Uuden urheilukentän asemointi Hakamäkeen.

Aikaisemmin teknisen lautakunnan puheenjohtaja Mervi Taponen oli kertonut, että asemointia tutkitaan uudestaan ja siitä päätetään suunnittelun edetessä. Syynä oli alueen pohjoispuolelta löytynyt täyttömaa, joka ei sovellu urheilukentän pohjaksi.

Lue lisää: Hakamäen alueen pohjatutkimukset osoittautuivat osin puutteellisiksi

Kentän asemoinnin osalta tarkasteltiin teknisessä lautakunnassa kolmea eri vaihtoehtoa ja lautakunta päätti valita kentän vaihtoehdon A. Siinä urheilukenttä on asemoitu aiemmin toteutetun yleissuunnitelman mukaisesti. Myötätuuli on odotettavissa pääsuoralle, kun kenttä suunnitellaan siten, että pääsuora on itäpuolella.

Vaihtoehto A:n mahdolliset lisäkustannukset rakentamiseen kelpaamattomista maa-aineksista pyritään kattamaan investointiin varatuista määrärahoista.

Vaihtoehtoisissa asemoinneissa kenttä olisi asemoitu luode-kaakko-suuntaisesti tai lähemmäksi itä-länsi suuntaa.

Kentän asemoinnista käydyssä keskustelussa pohdittiin aiemmin sitä, miten sen kääntäminen vaikuttaisi kentän käytettävyyteen.

Janakkalan Jana oli mukana jatkoselvityksissä. Jaosta on konsultoi asiantuntijaa, jonka mukaan riski "tuulien väärästä suunnasta" on vähäinen, sillä kentän paikka on suojainen. Kentällä on myös kuusi pituussuuntaista hyppypaikkaa ja etu- ja takasuoralla on mahdollista juosta 100 ja 200 metrin kilpailut kahteen eri suuntaan. Jaosto katsoi, että tärkeintä on, ettei rakentamista keskeytetä.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos