Lasten hampaiden oikomishoito loppuu Janakkalassa

Oma Hämeen mukaan oikomishoidon erikoishammaslääkäreitä ei riitä hyvinvointialueen jokaiseen hammashoitolaan.

Oikomishoitoon voi kuulua useita kontrollikäyntejä, joita voidaan hoitaa myös suuhygienistien tai hammaslääkäreiden vastaanotoilla.

Janakkalassa asuvien lasten oikomishoitoon on tulossa muutoksia kesällä, kertoo Oma Häme tiedotteessaan. Kesästä alkaen Turengin alueen lasten erikoishammaslääkäriä vaativaa oikomishoitoa antavat erikoishammaslääkärit Viipurintien terveysasemalla Hämeenlinnassa. Samalla Tervakosken alueen lasten erikoishammaslääkäriä vaativa oikomishoito siirtyy Riihimäen hammashoitolaan.

Oikomishoitoon voi kuulua useita kontrollikäyntejä, joita voidaan hoitaa myös suuhygienistien tai hammaslääkäreiden vastaanotoilla. Näitä aikoja hyvinvointialue pyrkii mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan myös pienemmissä hammashoitoloissa. Sen sijaan erikoishammaslääkäreiden vastaanottotoiminta tapahtuu isommissa yksiköissä.

Oikomishoito on tyypillisesti useita vuosia kestävä kokonaisuus, jossa hoidon jatkuvuus on erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Oikomishoidon erikoishammaslääkäreistä on pulaa koko maassa. Oma Hämeessä tilanne on kohtuullinen ja nyt keskittämällä erikoishammaslääkäreiden oikomishoitoa pystytään tarjoamaan kaikille asukkaille tarpeen mukainen ja laadukas oikomishoito. Oikomishoidon erikoishammaslääkäreitä ei riitä hyvinvointialueen jokaiseen hammashoitolaan.

”Kansallisen selvityksen mukaan Kanta-Hämeessä asuu huomattavan vähän erikoishammaslääkäreitä. Suurin osa kulkee meille töihin pitkien matkojen päästä. Oikomishoidon palveluita on jo aikaisemmin maakunnassa keskitetty laajasti tiettyihin toimipisteisiin, millä on saatu ammattiryhmälle sekä veto- että pitovoimaa”, toteaa suun terveydenhuollon tulosaluejohtaja Laura Nikkarila.

Oma Hämeen alueella oikomishoidon erikoishammaslääkäreitä ja oikomishoitoon erikoistuvia hammaslääkäreitä työskentelee Hämeenlinnan Viipurintien sekä Riihimäen ja Forssan hammashoitoloissa. Erikoishammaslääkäreitä on pystytty rekrytoimaan lisää näihin pisteisiin kevään 2023 aikana.

Hämeenlinnaan, Viipurintien hammashoitolaan on jo aikaisemmin keskitetty koko Hämeenlinnan alueen oikomisen erikoishammaslääkäreiden vastaanotto. Riihimäen hammashoitolassa on hoidettu Riihimäen, Lopen sekä Hausjärven lasten erikoishammaslääkäriä vaativa oikomishoito. Forssan hammashoitolassa hoidetaan edelleen Forssan, Ypäjän, Tammelan, Humppilan sekä Jokioisten alueilta erikoishammaslääkäritasoinen oikomishoito. Hattulassa oikomishoidosta vastaa Terveystalo osana palveluiden kokonaisulkoistusta.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos