Valtuusto myönsi Tervakosken uudelle koulukeskukselle lisärahan

Aihe herätti runsasta keskustelua, mutta lopulta kunnanhallituksen esitys hyväksyttiin yksimielisesti, eikä asiasta tarvinnut äänestää.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uudet tilat yläkoululle ja lukiolle. Uutta koulurakennusta sovitellaan Patalantien varteen vanhan koulun pohjoispuolelle.

Kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina päättämään muun muassa Tervakosken koulukeskuksen lisärahoituksesta ja urakoitsijan valinnasta. Aihe herätti runsasta keskustelua, mutta lopulta kunnanhallituksen esitys hyväksyttiin yksimielisesti, eikä asiasta tarvinnut äänestää.

Lue lisää: Tervakosken koulukeskuksen hintaa joudutaan hinaamaan jo toistamiseen ylöspäin – Rakennuttajaksi ehdolla tuttu tekijä

Kunnanvaltuusto myönsi päätöksellään Tervakosken koulu- ja monitoimikeskushankkeelle 3,045 miljoonan euron lisärahan. Samalla urakoitsijaksi valittiin YIT Suomi Oy. Päätöksen myötä kouluhankkeen hintakatto nousi 18,826 miljoonaan euroon.

Kunnanjohtaja Reijo Siltala myönsi, että investointi haastaa kunnan taloutta tulevina vuosina, mutta uskoi koulukeskukseen elinvoimaa lisäävänä tekijänä.

Valtuutettu Merja Taponen (kesk.) totesi puheenvuorossaan, että hanke on hyvin suunniteltu, eikä sitä ole järkeä lähteä tässä vaiheessa esimerkiksi supistamaan, jotta hintaa saataisiin alas. Hän myös muistutti Tervakosken yläkoulua vuosia vaivanneista sisäilmaongelmista.

Lue lisää: Perustukset halutaan pystyyn jo kesäloman aikana – Tämä kaikki Tervakoskelle nousevasta jättikoulusta tiedetään nyt

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi (sd.) ja valtuutettu Reijo Löytynoja (sd.) totesivat, että oli nykytilanne kustannustason suhteen mikä tahansa, tarve kouluille on joka tapauksessa kipeä.

”Kouluja on korjattu sieltä ja täältä. Osittain ollaan tässä tilanteessa juuri siksi, että kouluinvestointeja on niin pitkään lykätty”, Alijärvi sanoi.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan yläkoululle ja lukiolle tilat. Uuden koulurakennukseen pitäisi olla valmis syksyllä 2025.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos