Muutto uuteen kauppakeskukseen on edessä neljällä isolla toimijalla Turengin keskustassa – Selvitimme, miten poikkeusviikko vaikuttaa palveluiden saatavuuteen

Liikkeet ovat suljettuna yhdestä kolmeen päivää.

Janakkalan Osuuspankki, Alko, S-market ja Turengin Apteekki muuttavat uuteen kauppakeskukseen.

Turengin uusi kauppakeskus avaa ovensa 27. huhtikuuta kello 10. Keskustan palveluista kauppakeskukseen muuttavat Osuuspankki, Alko, Turengin apteekki ja S-market. Selvitimme, millaisia järjestelyjä muutto vaatii ja miten se vaikuttaa asiakkaiden palveluiden saatavuuteen.

Muuttoviikolla liikkeet ovat suljettuna yhdestä kolmeen päivää.

Pisimpään on kiinni S-market, joka sulkee ovat vanhassa paikassa viimeistään sunnuntaina 23.4. Näin ollen kauppa on kiinni maanantaista keskiviikkoon. Sulkuaika saattaa kuitenkin olla pidempikin, mikä riippuu loppuunmyynnin vauhdista. Jos tavara on myyty loppuun jo ennen sunnuntaina, ei kauppaa ole järkeä enää avata.

Turengin S-marketin loppuunmyynti käynnistyy perjantaina 21. huhtikuuta. Loppuunmyynnin aikana kaikki tuotteet ovat alennuksessa muutamia poikkeuksia, kuten alkoholia ja tupakkaa, lukuun ottamatta. Vanhan marketin tuotteita ei ole tarkoitus muuttaa uuden kaupan hyllyille, vaan kaikki mahdollinen myydään pois. Uusi market täytetään kokonaan uusilla tuotteilla ja kuormilla.

S-marketin kyljessä sijaitseva Alko pitää ovensa auki pidempään kuin ruokakauppa. Palvelupäällikkö Leila Patoila kertoo, että liike on auki vielä maanantain ja tiistain eli ovet ovet suljettuina vain keskiviikkona 26. huhtikuuta.

Valikoiman alasajoa on tehty syksystä lähtien. Tiistaina 25. huhtikuuta sulkemisajan jälkeen kello 18 loput tuotteet pakataan ja kuljetetaan uuteen myymälään. Uutta tavaraa tulee kauppakeskukseen jo alkuviikosta ja tuotteita päästään hyllyttämään hyvissä ajoin.

Uudessa kauppakeskuksessa Alko sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä. Patoila kiittää myymälää moderniksi ja Alkon tarpeisiin sopivaksi. Kaikkiin tuoteryhmiin on tulossa lisäyksiä.

”Erityisesti asiakastoiveita on yritetty kuunnella ja kuunnellaan uuden liikkeen avaamisen jälkeenkin. Tuotevalikoima täydentyy vielä jatkossa”, Patoila lupaa.

Lue lisää: Turengin S-market aloittaa pian loppuunmyynnin, jossa kaikki mahdollinen on alennuksessa

Turengin apteekin uusia tiloja kalustetaan tällä hetkellä ja vanhassa paikassa pakkaillaan sekä siivotaan mahdollisuuksien mukaan.

”Tähän mennessä ollaan pakattu lähinnä mappitavaraa, koska myyntivarastoa ei tietenkään vielä voi siirtää”, Turengin apteekin apteekkari Kirsi Myllynpää kertoo.

Myllynpään mukaan muuttoa helpottaa se, että välimatka uuteen paikkaan on lyhyt, eikä kauppakeskukseen tarvitse raahata Turengin apteekin vanhoja kalusteita.

Apteekki suljetaan vanhassa paikassa 25.4. kello 12 ja avataan uudessa kauppakeskuksessa 27.4. kello 10.

”Apteekin muutossa täytyy olla tarkkana, että kylmätavarat on pakattu huolellisesti, eivätkä tuotteet jää missään kohtaa ilman vahtia”, Myllynpää painottaa.

Janakkalan Osuuspankki muuttaa uusiin tiloihin kauppakeskuksen avajaisviikolla.

Ajanvarauksella olevat palvelut toimivat ilman keskeytystä, mutta kassa- ja muut päivittäispalvelut ovat Turengissa suljettuna keskiviikkona 26. huhtikuuta. Tiistaisin kassapalvelut eivät yleensäkään ole Turengin konttorilla auki. Maanantaina pankki on auki normaalisti.

”Päivittäispalvelut ovat avoinna Tervakoskella tiistaina 25.4., joten selviämme vähin vaikutuksin muutosta, eivätkä näin ollen asiakkaiden palvelut juurikaan kärsi. Meillä kuitenkin etäneuvottelut sähköisiä palvelukanavia pitkin toimivat ja niitä suurimmaksi osaksi käytetäänkin”, kertoo Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Suutari.

Pankki on nykyisissä tiloissaan Torikadulla vuokralla, joten sen ei tarvitse pohtia, mitä tiloille muuton jälkeen tehdään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos