Vähikkälän ja Viralan seurataloille korjausavustusta

Vähikkälän seuratalon kunnostukseen myönnettiin kuusi tuhatta euroa.

Suomen Kotiseutuliitto myönsi tälle vuodelle korjausavustusta yhteensä noin 1,67 miljoonaa euroa 121 seurantalon kunnostukseen. Kanta-Hämeessä avustusta sai yhteensä kuusi yhteisöä, joista kaksi Janakkalassa.

Viralan seurataloa ylläpitävä yhdistys Pohjantähden Työväen Retkeilijät sai kunnostusavustusta kuusi tuhatta euroa. Vähikkälän Maa- ja Kotitalousseuralle myönnettiin Vähikkälän seuratalon kunnostukseen 23 000 euroa.

”Tänä vuonna avustusta haki yhteensä 243 yhteisöä, mikä on selvästi viime vuosia enemmän. Se kertoo suuresta tarpeesta, mutta myös toiminnan aktivoitumisesta uudelleen koronavuosien jälkeen”, kertoo Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo kertoo tiedotteessa.

Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seuratalojen rakennus- ja kulttuuriperintöä sekä mahdollistaa käytettävyyttä parantavia korjauksia.

Seuratalojen korjausavustus on valtion määrärahaa, jonka Suomen Kotiseutuliitto myöntää opetus- ja kulttuuriministeriön valtuuttamana. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seuratalon.

Seurataloiksi kutsutaan aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamia taloja, joista vanhimmat on rakennettu 1880-luvulla. Nykyään Suomessa on seurataloja alle 2 500. Suomen seurataloista löytyy tietoa Seurantalot.fi-sivustolla, jonka kohteista Janakkalassa on seitsemän.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos