Kokoomus johtaa ennakkoäänissä –  Harvialassa ääntenlaskentaa jännittänyt ehdokas Marko Ahtiainen: ”Minulla on huomenna aamulla työt odottamassa”

Eduskuntavaalien tuloksen kolmen suurimman puolueen kesken arvioidaan olevan ennätystiukka.

Janakkalan kokoomuksen jäseniä oli koolla Marinka Wuorenmaan kotona Harvialassa.

Omakotitalon olohuoneessa Harvialassa on jännittynyt tunnelma juuri ennen kuin ensimmäiset äänestyslukemat julkaistaan. Kun prosentit ilmestyvät ruutuun, kajahtaa seurueesta spontaani ”jes!”. Kokoomuksen palkki on tässä kohtaa korkein.

Eduskuntavaalien tuloksen kolmen suurimman puolueen kesken arvioidaan olevan ennätystiukka.

Harvialassa ovat käynnissä kokoomuksen Marko Ahtiaisen vaalivalvojaiset. Tarjolla olisi ollut myös isommat kekkerit Hämeenlinnassa Verkatehtaalla, mutta Ahtiainen valitsi Harvialan.

”Tämä on niin intiimi tilanne. Olen mieluummin täällä”, Ahtiainen toteaa.

Ääntenlaskennan alustavien tulosten mukaan Ahtiainen sai 531 ääntä. Siinä on enää alle sadan äänen ero siihen, mitä Ahtiainen sai viime eduskuntavaaleissa. Vuonna 2019 hänen äänisaaliinsa oli kokonaisuudessaan 608 ääntä.

”Gallupit ovat eläneet näissä vaaleissa ja on myös kysymysmerkki, kuinka suuri merkitys ennakkoäänillä nyt on. Olen kuitenkin myös realisti: minulla on onneksi huomenna aamulla työt odottamassa, kun neuvon uusia yrittäjiä”, Ahtiainen sanoo.

Ahtiaisen äänimäärä tulee todennäköisesti siis olemaan viime vaaleja suurempi. Ahtiainen uskoo, että määrässä näkyy vaalien välissä tehty työ.

”Viimeksi olin juuri muuttanut Kuopiosta, eikä minua tunnettu täällä samalla tavalla”, Ahtiainen pohtii.

Hän uskoo, että jos alustava tulos jää voimaan, se kertoo siitä, että äänestäjät ovat halunneet asia- ja ohjelmapohjaista vaihtoehtoa Suomen taloudelle.

”Taktiset äänestäjät varmaan näkyvät näiden vaalien tuloksessa ja suurin kärsijä siitä taitaa olla vihreät”, Ahtiainen toteaa.

Illan aikana vaalivalvojaisten seurue aikoo seurata tiiviisti tulosten kehittymistä sekä syödä pitsaa ja saunoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos