Joukkoliikennettä käytettäisiin ahkerammin, jos vuoroja olisi enemmän – Turengissa ollaan tyytyväisempiä kuin Tervakoskella

Janakkalan joukkoliikennekyselyssä selvisi, että joukkoliikennettä käytettäisiin emeään, jos tarjonta olisi laajempaa.

13.3. 6:00

Janakkalassa kaivataan enemmän joukkoliikenteen palveluja. Asia selviää Janakkalan kunnan joukkoliikennekyselystä, jonka tulokset julkaistiin 9. maaliskuuta. Aiheesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kuntalaisille suunnatusta kyselystä selviää, että peräti 80 prosenttia vastaajista käyttäisi enemmän joukkoliikennettä, jos sitä olisi tarjolla enemmän. Kyselyyn vastasi lähes 400 ihmistä.

Toivotuimpia parannuksia olivat matkat Turengista ja Tervakoskelta Hämeenlinnaan ja Riihimäelle, Turenki–Tervakoski-väli sekä Kiipulaan ja Leppäkoskeen vievät yhteydet.

Kokonaisuudessa Turengissa oltiin tyytyväisempiä joukkoliikenteeseen Tervakoskella. Arvoasteikolla 1–5 Turengin alue sai keskiarvoksi 2,8 ja Tervakoski 2,2 kysyttäessä joukkoliikenteen tyytyväisyyttä.

Vastaajista 54 prosenttia totesi käyttävänsä Janakkalan joukkoliikennettä. Syinä joukkoliikenteen käyttämättömyyteen olivat muun muassa oma auto, aikataulujen sopimattomuus ja se, että haluttuun määränpäähän ei pääse joukkoliikenteellä.

Turengissa oltiin tyytyväisempiä yhteyksiin Hämeenlinnaan (keskiarvo 2,8) kuin Riihimäelle (2,4). Tervakoskella molempiin yhteyksiin oltiin yhtä tyytyväisiä. Tai yhtä tyytymättömiä, sillä yhteydet saivat keskiarvon 2,1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos