Janakkalassa alkaa ainutlaatuinen kokeilu fysioterapia­palveluissa

Kokeilun tarkoituksena on helpottaa ja suoraviivaistaa fysioterapian palvelua kuntalaisille.

Janakkalassa alkaa uudenlainen fysioterapiakokeilu.

2.3. 18:00

Janakkalassa alkaa tiistaina 7. maaliskuuta uudenlainen terveydenhuollon kokeilu, jolla helpotetaan asioimista fysioterapeutin kanssa.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue kertoi torstaina, että asiakas voi terveydenhuoltopalveluihin soittaessaan valita suoran tien fysioterapeutille ilman niin sanottuja välikäsiä.

Suoravastaanoton pilottimallissa asiakas voi valita jo yhteydenottovaiheessa fysioterapeutin palvelun. Fysioterapeutti voi ohjata ja neuvoa asiakasta puhelimessa tai kutsua hänet lähivastaanotolleen. Malli on Suomessa julkisella sektorilla ainutlaatuinen.

”Asiakkaalle tulee siis useita eri vaihtoehtoja asioimiseen, ja etävastaanottomahdollisuuden vuoksi hänen asiansa saattaa ratketa jo ensimmäisellä yhteydenotolla. Fysioterapeutilla on lisäksi koko ajan konsultaatioyhteys lääkäriin, ja asiakas ohjataan tarvittaessa lääkäriin tai sairaanhoitajalle”, kertovat tiedotteessa kuntoutuksen suunnittelijat Tarja Saari ja Harri Lepänkoski Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeesta.

Fysioterapeutilla on oikeus kirjoittaa sairauslomaa enintään viisi vuorokautta.

Pilottikokeilu palvelee tässä vaiheessa vain janakkalalaisia ja kestää kuusi kuukautta. Jos malli osoittautuu toimivaksi, tarkastellaan mahdollisuutta laajentaa se koko hyvinvointialueelle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos