Linja-autoalan työriitaan ei sopua – lakko uhkaa keskiviikkona, vaikutuksia olisi myös Turengin bussiliikenteeseen

Myös ahtaajien työriidan sovittelu jatkuu.

27.2. 16:16

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriitaan ei saatu tänään sopua. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoo Twitterissä, että sovittelu jatkuu huomenna.

Neuvotteluosapuolina ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT).

Jos sopua ei synny, AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä. Sen on ilmoitettu jatkuvan ensi viikon perjantaihin.

Lakolla voisi olla merkittäviä vaikutuksia bussiliikenteeseen erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä.

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa, että mahdollisen lakon vaikutukset Hämeenlinnan seudulla kohdentuvat Länsilinjat oy:n operoimaan liikenteeseen linjoilla 5 ja 10. Linjat liikennöivät Turenki–Hämeenlinna–Parola välillä.

Lakon aikana suurin osa vuoroista jää ajamatta. Ajettavat vuorot selviävät vasta, kun lakkoon osallistuvien kuljettajien määrä tiedetään. Mikäli yksittäisiä vuoroja ajetaan lakon aikana, ne päivitetään reittioppaaseen.

PAU ilmoitti tukilakosta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on antanut varoituksen Postin rahtiterminaalien rahdin käsittelyyn kohdistuvasta tukilakosta.

Tukilakolla PAU kertoo tukevansa kuorma-autoalan työtaistelua Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n pyynnöstä.

Tukilakko alkaisi keskiviikkona kello 3 aamuyöllä ja kestäisi seitsemän vuorokautta. Sen aikana ei käsiteltäisi rahtia 23:ssa Postin rahtiterminaalissa eri puolilla Suomea.

Samalle ajalle on annettu ilmoitus AKT:n uudesta lakosta kuorma-autoalalla.

Ahtaajien työriidan sovittelu jatkuu

Ahtausalan työriidan sovittelu jatkuu keskiviikkona iltapäivällä, kertoo valtakunnansovittelija Anu Sajavaara Twitterissä.

Ahtaajia edustavan ammattiliitto AKT:n lakko satamissa on jatkunut jo melkein kaksi viikkoa. Lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu toistaiseksi.

Edellisen kerran ahtaajien työriitaa soviteltiin eilen. Valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi myöhään sunnuntai-iltana, että edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle ei vielä ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos