Ehdokkaat kevään eduskuntavaaleihin Janakkalasta ovat tässä – katso lista

Mukana on tuttuja nimiä paikallis- ja aluepolitiikasta.

Puolueet jättivät ehdokashakemuksensa vaalipiirilautakunnalle tiistaina 21. helmikuuta.

22.2. 10:01

Hämeen vaalipiiristä tulevat ehdokkaat kevään eduskuntavaaleissa ovat nyt selvillä. Puolueet jättivät ehdokashakemuksensa vaalipiirilautakunnalle tiistaina 21. helmikuuta.

Nykyisistä hallituspuolueista täyden listan eli 14 ehdokasta asettivat sosiaalidemokraatit, keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto. Myös ruotsalainen kansanpuolue asetti ehdokkaita Hämeestä.

Oppositiopuolueista täyden listan ehdokkaita asettivat Hämeen piiristä kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja Liike nyt. Valta kuuluu kansalle -puolueella ei keskiviikkona ollut verkkosivuillaan listaa ehdokkaistaan huoltokatkon vuoksi.

Hämeen piiristä vain perussuomalaisten ja rkp:n listalla ei ole yhtäkään janakkalalaista ehdokasta. Vihreillä on Janakkalasta peräti kaksi ehdokasta.

Janakkalalaisissa eduskuntavaaliehdokkaissa on mukana tuttuja nimiä paikallis- ja aluepolitiikasta. Yksi ehdokkaista on Janakkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marko Ahtiainen (kok.), joka oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Hän työskentelee Hämeen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajana. Ahtiainen valittiin myös hyvinvointialueen aluevaltuustoon vuoden 2022 vaaleissa.

Sdp:n ehdokas Noora Tammilehto on tehnyt nopean sisääntulon politiikkaan. Hän lähti ensi kertaa ehdolle kuntavaaleihin vuonna 2021 ja tuli valituksi. Viime vuonna Tammilehto valittiin myös aluevaltuustoon. Hän on tällä hetkellä hallintotieteiden maisteriopiskelija.

Piia Aitto-oja (kd.) ja Helena Halinen (kesk.) ja Kuura Helanen (vihr.) toimivat tällä hetkellä Janakkalan kunnanvaltuutettuina. Aitto-oja on ammatiltaan luokanopettaja ja Halinen maa- ja metsätalousyrittäjä sekä kuntoutusalan yrittäjä. Helanen on ammatiltaan puuseppä.

Jussi Kulonen (vas.) on ammatiltaan veroasiantuntija. Petra Varjus (vihr.) on opiskelija ja toiminut viime vuodet aktiivisesti Janakkalan nuorisovaltuustossa.

Liike Nytin ehdokas Kyösti Kekki on sähköinsinööri.

Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 2. maaliskuuta. Sitä ennen ehdokaslistoihin voi tulla vielä pieniä muutoksia. Nimi voidaan ottaa pois listalta, jos ilmenee, ettei ehdokas ole vaalikelpoinen. Uusia ehdokkaita puolueet eivät voi enää ilmoittaa.

Tässä ovat Janakkalasta ponnistavat ehdokkaat

Marko Ahtiainen (kok.)

Piia Aitto-oja (kd.)

Helena Halinen, (kesk.)

Kuura Helanen (vihr.)

Kyösti Kekki (Liike Nyt)

Jussi Kulonen, (vas.)

Noora Tammilehto (sdp)

Petra Varjus (vihr.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos