Turengin veriteko käräjäoikeudessa: Tapon yrityksestä syytetty nainen iski leipäveitsellä kaulaan

Tapauksen käsittely jatkuu myöhemmin helmikuussa.

Poliisi epäilee teon tapahtuneen yksityisasunnossa osoitteessa Tapailankuja 9.

15.2. 10:12

Tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsitteli Turengissa tapahtunutta tapon yritystä. Tapauksesta tiedettiin tähän mennessä se, että runsaasti verta valuva mies käveli marraskuussa sisään Turengin terveyskeskukseen. Vammojen aiheuttajaksi epäiltiin nelikymppistä naista. Uhri on noin kymmenen vuotta syytettyä nuorempi.

Lue lisää: Tapon yritys Turengissa: Vangitulla takana raskas tuomio huomiota herättäneestä huumerikoksesta

Lue lisää: Uutta tietoa Turengissa tapahtuneen veriteon uhrista: väkivallan kohde oli kolmekymppinen mies

Haastehakemus avaa nyt tapahtumien tarkempaa kulkua. Haastehakemuksen mukaan syytetty oli yrittänyt useamman kerran iskeä uhriaan, ensin vatsaan ja sen jälkeen osunut vasemman solisluun päälle. Teräase upposi niin syvälle, että puhkaisi vasemmalta keuhkopussin aiheuttaen veri-ilmarinnan ja runsasta verenvuotoa. Haastehakemuksen mukaan lyönti olisi ollut helposti kuolettava, mutta ohitti nyt sattumalta isot verisuonet. Lisäksi uhri sai välitöntä ensiapua sekä lääketieteellistä hoitoa.

Syytetty on kertonut, että tekoväline oli hänen leipäveitsensä, mutta kiistää lyöneensä uhria veitsellä.

Puukotuksen uhria syytetään huumausainerikoksesta, sillä hänen hallustaan löytyi pieni määrä amfetamiinia. Uhri kiistää rikoksen, mutta myöntää pussin hallussapidon.

Paikalla oli myös kolmas henkilö, jota syytetään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Hänen hallustaan löytyi puukko.

Puukotuksesta syytetylle naiselle vaaditaan vähintään 4 vuoden ja 4 kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Kahdelle muulle vastaajalle vaaditaan sakkorangaistusta. Tapauksen käsittely jatkuu myöhemmin helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos