Janakkalankin alueella sähköä toimittava Elenia nostaa siirtohintoja – Näin korotus tuntuu eri asumismuodoissa

Tyypilliselle sähkölämmitteiselle omakotitalolle hinnankorotus tarkoittaa reilut kuusi euroa kuukaudessa lisää sähkölaskuun.

Elenia perustelee siirtohinnan nostamista osin sillä, että sähköverkon häviöistä aiheutuvat kulut ovat nousseet sille moninkertaisiksi sähköenergian hinnannousun myötä.

17.1. 16:03

Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa hintoja toukokuun alusta 2023. Verolliset verkkopalveluhinnat nousevat keskimäärin 5,8 prosenttia. Yhtiön mukaan taustalla ovat pitkään jatkuneet voimakkaat kustannuspaineet. Muun muassa rakentaminen, materiaalit ja polttoaineet ovat kallistuneet. Viimeksi Elenia on korottanut hintoja vuonna 2019.

”Siirrämme korotuksen kesän kynnykselle, jotta hinnanmuutos ei vaikuta korkeiden sähkön hintojen aikaan”, sanoo Elenian toimitusjohtaja Tapani Liuhala.

Sähkönjakelusta Janakkalassa vastaa Elenia sekä eteläisessä Janakkalassa Caruna.

Sähköverkkoyhtiö Caruna nosti siirtohintaa tämän vuoden alusta. Verolliset hinnat nousivat keskimäärin 3,9 prosenttia. Marraskuussa yhtiö kertoi, että se suunnittelee vuoden 2023 vuoden jälkimmäiselle puoliskolle suurin piirtein vastaavaa siirtohintojen nostoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos