Turengin asema löysi uudet yrittäjät – vuosi lähtee käyntiin paikallisten ravintolakonkarien voimin

Turengin Wanha Asema ehti olla parisen vuotta ilman ruokayrittäjää.

Harvialalainen Kimmo Rikkonen on toinen Turengin Wanhan Aseman uusista yrittäjistä. Toinen yrittäjistä tulee Hämeenlinnasta.

25.11.2022 9:30

Turengin vanhalle juna-asemalle on löytynyt uudet vetäjät. He ovat hämeenlinnalainen Atte Karppinen ja Harvialassa asuva Kimmo Rikkonen. Yrittäjäkaksikko vastaa ensi vuoden alusta alkaen aseman kokous- ja juhlapuolesta sekä muun toiminnan kehittämisestä.

Karppinen ja Rikkonen ovat ravintola-alan ammattilaisia: yhteensä kokemusta löytyy yli 40 vuotta. Kaksikko on paikallisille tuttu Lopella sijaitsevan Marskin majan ravintolayrittäjinä. Karppinen ja Rikkonen ovat vetäneet Marskin majaa nyt puolentoista vuoden ajan. Sitä ennen Rikkonen ehti toimia viisi vuotta Hotelli Vanajanlinnan ravintolajohtajana.

Karppinen on työskennellyt muun muassa maineikkaassa helsinkiläisravintola Finnjävelissä. Ravintola tuli suurelle yleisölle tutuksi Maikkarin sarjasta, jossa kokit matkustivat perinneruokien alkulähteille ja kehittivät niistä fine dining -annoksia.

Lue lisää: Harvialassa asuva Kimmo Rikkonen ryhtyy Lopen Marskin Majan yrittäjäksi – keväällä hän ideoi kortteliravintolan asuinalueelleen

Turengin Wanha Asema ehti olla parisen vuotta ilman ruokayrittäjää. Kirsti Sirén Turengin Wanha Asema Oy:stä kertoo, että korona-aika toi haasteita toimintaan.

”Ravintola-ja kokoontumisrajoitukset haittasivat oleellisesti aseman toimintaa, ja koska ravintolatyöntekijöistä oli pulaa, päätimme pitää asemaa vain tilauksesta auki. Olemme järjestäneet itse viini-iltoja ja kokoukset sekä juhlat pitopalveluiden avulla. Emme ole aktiivisesti hakeneet uutta yrittäjää, sillä koronan vuoksi olisi yrittäjille ollut suuri riski lähteä uuteen liiketoimintaan. Olemme odotelleet parempaa aikaa”, Sirén summaa.

Rikkonen ja Karppinen olivat yhteydessä aseman omistajiin huomattuaan lehtiartikkelista, että vakituinen ruokayrittäjä puuttuu. Sirén uskoo kaksikon olevan juuri sellaisia yrittäjiä, joita asema nyt tarvitsee.

”Heillä on kokemusta kokousten ja juhlien järjestämisestä sekä toimimisesta vanhassa ainutlaatuisessa miljöössä. Uskoisin että Marskin majan ja aseman liiketoiminta tukevat toisiaan. Olen myös kuullut kehuja heidän ruoistaan”, Sirén sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos