Poliisi antoi lisätietoja tapon yrityksestä Turengissa – operaation silminnäkijä: ”Tuli tunne, kuin kyseisessä asunnossa olisi voinut käydä jotain”

Poliisi epäilee teon tapahtuneen osoitteessa Tapailankuja 9 yksityisasunnossa ja paikalla on tehty teknistä tutkintaa. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Tapailankujan ja Janakkalan terveysaseman välisen alueen kulkijoista tiistaina kello 15 ja 16 välisenä aikana.

Päivystykseen ohjaava rakennus oli tiistai-iltana eristetty poliisin nauhoilla. Keskiviikkona aamulla nauhat oli poistettu. Silminnäkijän mukaan myös ainakin neuvolan ja hammashoidon alue oli eristetty.

| Päivitetty

Janakkalassa tapahtui tiistaina epäilty tapon yritys Tapailan alueella Turengissa. Poliisi antoi tapauksesta uusia tietoja keskiviikkona aamupäivästä.

Janakkalan terveysasemalle oli kävellyt tiistai-iltapäivällä potilas, jolla oli verta vuotava vamma ylävartalossa. Potilas sai ensiapua ja hänet siirrettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Poliisi epäilee teon tapahtuneen osoitteessa Tapailankuja 9 yksityisasunnossa ja paikalla on tehty teknistä tutkintaa. Kyseinen talo on Janakkalan Asunnot Oy:n vuokratalo. Tapahtumaan liittyen on otettu kiinni kaksi henkilöä.

Hämeen poliisi pyytää havaintoja Tapailankujan ja Janakkalan terveysaseman välisen alueen kulkijoista tiistaina kello 15 ja 16 välisenä aikana. Myös erityisistä havainnoista Tapailankuja 9 -kerrostalon ympäristöstä kyseisellä aikavälillä pyydetään ilmoittamaan. Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi tai Hämeen poliisin vihjepuhelimeen, p. 0295 414 222.

Janakkalan Sanomat tavoitti poliisioperaatiota todistaneen silminnäkijän kertomaan tiistai-illan tapahtumista.

Tapailan alueella asuva henkilö kertoo, että oli kävelemässä kotiin varttia vaille viiden aikaan. Henkilö ei halua nimeään julkisuuteen. Päivystyksen puoleiset rakennukset oli eristetty poliisin nauhoilla. Silminnäkijän mukaan myös ainakin neuvolan ja hammashoidon alue oli eristetty.

”Ensin kotiin kävellessäni näin ambulanssihelikopterin lähtevän lentoon viereiseltä pieneltä nurmialueelta, jonka jälkeen näin, että terveyskeskus oli eristetty. Kotiin päästessäni näin useiden poliisien pyörivän taloa ympäri tutkimassa paikkoja. Ja itse tapon yritystä en nähnyt, muuten vaikutti rauhalliselta”, henkilö kertoo.

Hän seurasi tilannetta noin kello 19 asti. Silloin poliiseja oli vielä paikalla.

”Näimme isäni kanssa, kun poliisi lennätti dronea kerrostalon parvekkeen ikkunan kohdalla. Siitä tuli tunne, kuin kyseisessä asunnossa olisi voinut käydä jotain”, asukas kertoo.

Silminnäkijän mukaan tilanne ei kerännyt suurta yleisöä.

”Välillä oli joku noin 5 hengen nuorisoporukka ihmettelemässä tilannetta, kunnes lähtivät pois. Ja poliisi ei hirveämmin hätistellyt ketään pois, mutta korotti ääntä, jos joku ei halunnut pysyä pois poliisinauhan luota.”

Edit. 23.11 klo 11.34: Juttuun lisätty tieto, että talo, jossa rikoksen epäillään tapahtuneen, on Janakkalan Asunnot Oy:n omistama.

EDIT: 23.11. klo 12.43: Muokattu juttuun tieto, että potilas oli tullut terveyskeskukseen itse.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos