Tässä Kanta-Hämeen suurituloisten kärki – 4,4 miljoonan euron tulokuninkaalla yhteys Tervakoskelle

Tulokärjen järjestys saattaa vielä muuttua, kun tiedot tarkentuvat keskiviikon aikana.

Kolmanneksi Kanta-Hämeessä tienasi Ilkka Brotherus, joka on Sinituotteen hallituksen puheenjohtaja ja osakas.

9.11. 9:30 | Päivitetty 10.11. 9:24

Vuoden 2021 tuloverotuksen tiedot on nyt julkaistu. Kanta-Hämeen kärkeen kiilasi riihimäkeläinen Osmo Kurjenmäki. Hän myi yrityksensä Betoni Centerin saksalaiselle ostajalle. Betoni Centerillä oli neljä valmisbetonitehdasta, joista yksi on Tervakoskella. Myös yrityksen postiosoitepaikaksi on merkitty Tervakoski.

Ansiotuloja Osmo Kurjenmäellä oli 74 000 euroa, mutta pääomatuloja peräti 4,4 miljoonaa euroa.

Kurjenmäki oli hakenut tulotietojensa piilottamista.

Tulokärjen järjestys saattaa muuttua, sillä tiedot tarkentuvat keskiviikon aikana, kun Janakkalan Sanomat yhdessä Sanoman medioiden kanssa päivittää puuttuvia tietoja verokoneeseen.

Toiseksi eniten tienasi forssalainen Jari Anufrijeff, joka on ohjelmistoyritys Nethit Systems Ltd Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen. Hänen kokonaistulonsa olivat 2,27 miljoonaa euroa. Siitä ansiotuloja oli 300 000 ja pääomatuloja 1,98 miljoonaa euroa. Nethit Systems Ltd Oy on verkkokaupan, toiminnanohjausjärjestelmän ja kassajärjestelmän toimittaja. Yrityksen toimipaikka sijaitsee Forssassa. Anufrijeff on syntynyt vuonna 1979 eli on vähän päälle nelikymppinen. Viime vuoden maaliskuussa Pohjoismaissa toimiva Confirma Software osti Nethit Systems Ltd Oy:n koko osakekannan.

Kolmanneksi eniten Kanta-Hämeessä tienasi Ilkka Brotherus, joka on Sinituotteen hallituksen puheenjohtaja ja osakas. Hänen kokonaistulonsa olivat 2,05 miljoonaa euroa, joista 110 000 oli ansiotuloa.

Neljäntenä listalla on Jari Aalto, jonka tienasi 220 000 euroa ja sai lisäksi 1,76 miljoonaa euroa pääomatuloina.

Viidentenä korkein tulotaso oli Jari Stenbergillä, joka on Forssan Betonin entinen omistaja. Hänen ansiotulonsa olivat 70 000 euroa, mutta pääomatulot kipusivat 1,56 miljoonaan euroon. Kokonaistulot ovat näin ollen 1,63 miljoonaa euroa.

Kuudentena Kanta-Hämeen listalla on Kimmo Lähteenmäki, joka toimii BHG:n toimitusjohtajana. BHG on remonttitarvikkeisiin ja kodintavaraan keskittynyt verkkokauppayhtiö, joka ylläpitää kymmeniä kuluttajille suunnattuja verkkokauppoja. Yhtiön brändeistä tutuimpia ovat Netrauta, Kodin1 sekä Taloon.com. Lähteenmäen ansiotulot olivat 1,51 miljoonaa euroa ja pääomatulot 90 000 euroa. Kokonaisansiot kipuavat siis 1,59 miljoonaan euroon.

EDIT: 9.11.2022 klo 10:04: Kanta-Hämeen suurituloisin on Osmo Kurjenmäki. Hän oli tulonsa piilottaneiden listalla.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos