Kauhakuormaaja syttyi itsekseen tuleen Röyhynsuolla – ilmoituksen mukaan ”kuului kova pamaus ja alkoi nousta mustaa savua”

Paikalle lähti ensin kaksi sammutusyksikköä, mutta vettä tarvittiinkin enemmän ja lopulta paikalla oli neljä säiliöyksikköä ja yksi sammutusyksikkö.

Ryöhynsuo sijaitsee Kernaalanjärven (kartassa vasemmalla) ja Puujoen välimaastossa.

7.10.2022 15:30

Turpeen siirtämiseen käytetty pyöräkuormaaja syttyi iltapäivällä tuleen Röyhynsuolla lähellä Kernaalanjärveä. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta vähän ennen kello yhtä. Pyöräkuormaajan palo levisi turpeeseen ja läheiseen turvekasaan.

Tuli ehti levitä 20 metriä tuulen suuntaisesti ja ehti turvekasalle, ennen kuin palo saatiin hallintaan.

Kolmen aikaan kyteviä pesäkkeitä sammuteltiin edelleen. Päivystävän palomestarin mukaan turve on pinnalta märkää, mutta kuivaa jo muutaman sentin syvyydessä, ja siksi hankalaa sammuttaa. Palokunta odottaa, että pyöräkuormaaja saadaan siirrettyä.

”Alla on varmasti ollut kuuma ja sieltä paljastuu vielä palavia pesäkkeitä”, päivystävä palomestari sanoo.

Päivystävä palomestari kertoo, ettei palon syttymissyystä ole tietoa. Konetta oli käytetty aamupäivällä, mutta syttymishetkellä se oli ollut sammuneena.

Palon havaitsi ulkopuolinen henkilö.

”Meille tulleen ilmoituksen mukaan henkilö oli kuullut kovan pamauksen ja sen jälkeen oli alkanut nousta mustaa savua.”

Paikalle lähti ensin kaksi sammutusyksikköä, mutta vettä tarvittiinkin enemmän ja lopulta paikalla oli neljä säiliöyksikköä ja yksi sammutusyksikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos