Janakkalan MLL-paikallisyhdistys on vaarassa lopettaa satavuotispäivänsä kynnyksellä

Nykyisestä hallituksesta moni on ollut mukana vuosikymmeniä ja lapset ovat jo kasvaneet isoiksi. Mukaan tarvitaan nuoria vanhempia.

Näin askarreltiin MLL:n Janakkalan yhdistyksen jouluavauksessa vuonna 2011. Paikallisyhdistys on perustettu vuonna 1923.

1.10.2022 10:19

Mannerheimin lastensuojeluliiton Janakkalan paikallisyhdistyksen perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta, mutta juhlia ei näillä näkymin ole luvassa. Koko paikallisyhdistyksen toiminta loppuu, ellei tämän syksyn aikana yhdistykselle löydy uusia aktiivisia hallitukseen.

Janakkalan MLL:n hallituksen puheenjohtaja Pirkko Kuvamo kertoo, että nykyisessä hallituksessa kaikki ovat olleet mukana vuosia, osa jopa vuosikymmeniä.

Pirkko Kuvamo kertoo, että hän oli päättänyt pysyä hallituksen puheenjohtajana niin kauan kun virikekerhotoiminta jatkuu yhteistyössä kunnan kanssa. Nyt, kun kunnan rahoitusta kerholle ei enää saatu ja kerhotoiminta lakkautettiin, Kuvamokin päätti väistyä tehtävästään vuosikymmenten jälkeen. Samassa yhteydessä muukin hallitus päätti lopettaa yhdistyksessä. Päätökseen vaikutti myös se, että kenelläkään heistä ei ole enää aivan pieniä lapsia.

Yhdistyksen syyskokouksessa oli tarkoitus käsitellä toiminnan jatkamista, mutta paikalle ei tullut ketään.

”Vuoden loppuun mennessä täytyy olla uusi hallitus, muuten yhdistys pitää laittaa nukkumaan.”

Kuvamo toteaa, että toiminta vaatii aktiivisia vetäjiä.

”Moni osallistuu mielellään toimintaan, mutta tekijöitä ei löydy. Monta vuotta on yritetty saada nuoria vanhempia mukaan. Ymmärrän senkin, että kun äideillä on pienet lapset ja osa käy töissäkin, että ehkä he eivät vain jaksa.”

Viime vuosina yhdistyksen pääasiallista toimintaa olivat virikekerho ja perhekahvila.

”Aikanaan järjestettiin konsertteja ja tapahtumia, mutta viime aikoina ei ole ollut resursseja.”

Pirkko Kuvamo toivoo, että yhdistys saisi uuden hallituksen, ja toiminta voisi jatkua edes pienimuotoisesti. Pirkko Kuvamo kertoo, että toiminnan jatkamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä häneen tai MLL:n Hämeen piiriin.

”Onhan se ikävää, kun on monta kymmentä vuotta ollut mukana hallituksessa, että tekijöitä on nykyään niin vähän. Mutta toimintaa ei voi olla, jos ei ole tekijöitä.”

Jos MLL:n paikallisyhdistys lopettaa toimintansa, myös MLL:n piirijärjestön järjestämät tempaukset, kuten Hyvä Joulumieli -lahjakortit vähävaraisille perheille, jäävät Janakkalassa toteutumatta.

”Tälle joululle olen tilannut lahjakortit, mutta en tiedä, onko joku ensi vuonna niitä tilaamassa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos