Kunnan järjestämä kevätkatselmus poiki lähes 40 huomautusta ympäri Janakkalaa – romahtaneiden rakennusten kohtalona on useimmiten purkaminen

Huomautukset lähetetään asianomaisille kesäkuun aikana.

Uhkoilan risteyksessä sijaitsevasta ladosta on tullut vuosien saatossa jo omanlaisensa nähtävyys.

27.5. 10:09

Janakkalan kunnan rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu kiersi toukokuun 12. päivänä tarkastamassa kiinteistöjä. Kierroksella tarkastettiin ensisijaisesti ne kohteet, joista kuntalaiset tai kunnan työntekijät olivat ilmoittaneet etukäteen. Ilmoituksia eri kohteista tuli määräaikaan mennessä lähes 40.

Määrään sisältyy sekä ilmoitukset kiinteistöistä että niiden ympäristöistä.

”Ennakkoon ilmoitetuista kohteista lähes kaikki saavat myös huomautuksen”, kertoo Juha Salminen kunnan rakennusvalvonnasta.

Kohteet hahmoteltiin Salmisen mukaan ensin kartalle. Rakennus- ja ympäristönvalvonnan reitti lähti Leppäkoskelta ja kiersi Tervakosken ja Vähikkälän kautta Hyvikkälään, Tarinmaalle, Rastikankaalle, Turengin keskustaan sekä Kauriinmaalle.

Salminen kertoo, että kohteet jakautuivat tasaisesti eri alueiden kesken. Huomautukset pyritään lähettämään kesäkuun aikana.

”Tarkkaa lukumäärää en uskalla tässä vaiheessa sanoa, mutta todennäköisesti lähetämme noin 35 kirjettä. Suurin osa huomautettavista kohteista sijaitsee haja-asutusalueella”, kertoo ympäristötarkastaja Marika Sarkkinen.

Ympäristönsuojelun lähettämä kirje tarkoittaa selvityspyyntöä, johon kiinteistön omistajalta pyydetään vastausta määräaikaan mennessä. Sen jälkeen arvioidaan, tehdäänkö perusteellisempi kiinteistökohtainen tarkastus vai pyyntö siistiä pihamaa.

Rakennusvalvonnan lähettämät kirjeet koskevat romahtaneita tai ränsistyneitä rakennuksia sekä raja-aitoja, joista jälkimmäisten täytyy olla rakennusjärjestyksen mukaisia niin siisteyden kuin korkeuden puolesta.

Juha Salminen kertoo, että kiinteistön omistajalle annetaan aikaa noin kuukausi tehdä kirjallinen selvitys tehtävistä toimenpiteistä.

”Jos kyseessä on romahtanut rakennus, ainoa vaihtoehto on oikeastaan rakennuksen purkaminen sekä alueen maisemointi. Maisemointi tarkoittaa paitsi rakennusjätteen korjaamista alueelta, myös esimerkiksi nurmikon istuttamista.”

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos