Poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet myös Hämeessä

Poliisi pyytää käyttämään ensisijaisesti poliisin sähköistä asiointipalvelua ja välttämään poliisiasemilla käyntiä.

Sähköisesti jätetyn hakemuksen osalta on hyvä huomioida se, että passin tai henkilökortin uusimisen yhteydessä ei tarvitse pääsääntöisesti tulla tunnistautumaan poliisiasemalle.

16.3. 12:30

Viimeisen parin viikon aikana poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet myös Hämeessä. Ajanvarausajat menevät viikkojen päähän.

Poliisi suosittelee, että passin tai henkilökortin hakemista kannattaa siirtää, ellei se ole täysin välttämätöntä. Ensisijaisesti suositellaan jättämään hakemus poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Sähköisesti jätetyn hakemuksen osalta on hyvä huomioida se, että passin tai henkilökortin uusimisen yhteydessä ei tarvitse pääsääntöisesti tulla tunnistautumaan poliisiasemalle, mikäli on käynyt passivirkailijan tunnistettavana ja antamassa sormenjäljet passi- tai henkilökorttihakemusta varten enintään 6 vuotta sitten.

Viikoilla 9 ja 10 Hämeen poliisin lupapalvelut palvelivat yli 3700 asiakasta, mikä on selkeästi keskivertoa enemmän.

”Olemme siirtäneet resursseja matkustusasiakirjahakemusten käsittelyyn, jotta saisimme purettua asiakasruuhkaa”, kertoo ylikomisario Niina Haapanen.

-Osa asiakkaista on ilmaissut huolensa siitä, ettei passia saisi ajoissa toimitusaikojen ja lupapalveluiden ruuhkautumisen vuoksi.

”Kun hakemuksen on saanut jätettyä, on passin normaalitoimitusaika 7–10 arkipäivää, pikapassin maksimissaan 5 arkipäivää ja henkilökortin 7–10 arkipäivää”, Haapanen sanoo.

Poliisi pyytää käyttämään ensisijaisesti poliisin sähköistä asiointipalvelua ja välttämään poliisiasemilla käyntiä.

Myös ajanvarausaikoja on nyt niukasti ja ne menevät viikkojen päähän. Ajanvarausaikoja lisätään aina tilanteen salliessa ja päivittäin järjestelmään tulee myös peruutusaikoja, joten aikoja kannattaa aktiivisesti seurata poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos