Tervakoskella valmiusharjoitus perjantaina – skenaariona tilanne, jossa kuntaan saapuu äkillisesti suuri määrä pakolaisia

Suomessa pakolaisten maahantuloa, kuten parhaillaan Ukrainan sodan jaloista pakenevien saapumista, koordinoi maahanmuuttovirasto Migri.

Janakkalan kunta harjoittelee perjantaina 11.3. Tervakosken Seuratalolla yhdessä Janakkalan SPR:n kanssa valmiuteen ja varautumiseen liittyviä käytännön asioita.

10.3. 11:23

Janakkalan kunta harjoittelee perjantaina 11.3. Tervakosken Seuratalolla yhdessä Janakkalan SPR:n kanssa valmiuteen ja varautumiseen liittyviä käytännön asioita. Harjoituksessa on skenaariona tilanne, jossa kuntaan saapuu äkillisesti suuri määrä pakolaisia.

”Pääasiallinen reitti on Migrin kautta, mutta aina voi tapahtua jotakin: pakolaisia kuljettava bussi voi vaikka hajota Janakkalassa”, kertoi kunnanjohtaja Reijo Siltala harjoituksesta aiemmin viikolla Janakkalan Sanomille.

Suomessa pakolaisten maahantuloa, kuten parhaillaan Ukrainan sodan jaloista pakenevien saapumista, koordinoi maahanmuuttovirasto Migri, mutta myös vapaaehtoistyötä tekevillä järjestöillä ja kunnilla on oma roolinsa kriisitilanteissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos