Janakkalassa suunnitellaan kahden padon uudelleenrakentamista – Toinen ollut paikallaan jopa 1800-luvulta: ”Byrokratia hidastaa hanketta monilta osin” - Uutiset - Janakkalan Sanomat

Janakkalassa suunnitellaan kahden padon uudelleenrakentamista – Toinen ollut paikallaan jopa 1800-luvulta: ”Byrokratia hidastaa hanketta monilta osin”

Janakkalassa Koskenjoessa sijaitsevien kahden padon korjaussuunnitelmat ovat edenneet luonnosvaiheeseen. Jos kaikki menee hyvin Suojärven padon korjaaminen voi alkaa jo ensi vuonna.

Toinen pato, joka tarvitsee rakentaa uudestaan sen heikon kunnon takia sijaitsee Viralan kartanon alueella. On mahdollista, että nykyinen pato on ollut paikallaan jo 1800-luvun lopulta. Tästä ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta.

6.10. 10:02 | Päivitetty 6.10. 15:51

Janakkalan Suojärven luusuan padon ja Viralan kartanon alueella sijaitsevan myllypadon erittäin heikko kunto on saanut paikalliset asukkaat ja yhteisöt toimimaan.

Viralanseudun vesiensuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Leppäniemi kertoo, että Suojärven epävirallinen, jonkun mahdollisesti itse 70-80-luvulla rakentaman padon heikko kunto näkyy erityisesti siinä, että sen rakenteet vuotavat vettä kuivina kausina. Myllypadon heikko kunto voi puolestaan aiheuttaa haittaa esimerkiksi tierakenteille.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos