Näkö takaisin sokeutuneelle – neljä naista perusti Suomeen ainutlaatuisen yrityksen - Uutiset - Janakkalan Sanomat

Jos nämä neljä naista onnistuvat, moni sokea saa näkönsä takaisin – turenkilainen Tanja Ilmarinen on yksi ainutlaatuisen yrityksen perustajista: "Päätimme, että teemme sen itse"

Neljän Tampereen yliopiston tutkijan perustama Stemsight-yritys aikoo rakentaa ihmisen kantasoluista ja biomateriaaleista varaosia, jotka palauttavat näön sokeutuneeseen silmään. Tuoreet yrittäjät kertovat, mistä uudenlaisessa hoitomenetelmässä on kyse.

Stemsight-yrityksen perustaneilla Heli Skottmanilla (vas.), Tanja Ilmarisella, Laura Koivusalolla ja Anni Möröllä on kokemusta kantasolujen tutkimuksesta yhteensä kymmeniä vuosia. Nyt on koittanut aika siirtää laboratoriossa tehtyä perustutkimusta sokeutta parantaviksi hoidoiksi potilaille.

14.9. 18:00

Tampereella on perustettu Suomen ensimmäinen ihmisen erittäin monikykyisiin kantasoluihin erikoistunut startup-yritys. Stemsight-yrityksen tavoitteena on kehittää sarveiskalvon sokeutta parantava hoito.

Stemsightin perustajajäseniä ovat Stemsightin toimitusjohtaja Laura Koivusalo , Heli Skottman, Anni Mörö ja Tanja Ilmarinen., joka asuu Turengissa. He kaikki työskentelevät tutkijoina Tampereen yliopiston Silmäryhmässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset