Aamulehden vaalikone: Kuntavaalit 2021 - Uutiset - Janakkalan Sanomat

Vaalikone on nyt avattu – Tee vaalikone ja löydä itsellesi ehdokas

Keillä kuntavaaliehdokkaista on samanlaiset arvot ja ajatukset kanssasi? Tee Janakkalan Sanomien vaalikone ja testaa! Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat. Pääset käyttämään vaalikonetta tästä jutusta.

Janakkalan Sanomien vaalikone auttaa sinua löytämään sopivan ehdokkaan kesän 2021 kuntavaaleissa.

15.5. 7:00

Janakkalan Sanomien vaalikone on julkaistu! Pääset käyttämään kuntavaalien 2021 vaalikonetta tästä linkistä.

Voit aloittaa vaalikoneen käyttämisen myös suoraan tästä jutusta.

Vaalikonetta käyttämällä voit löytää itsellesi ja arvoihisi sopivan kuntavaaliehdokkaan kotikunnastasi tai muualta Suomesta. Voit myös tarkastella ehdokkaiden vastauksia ja tutustua heihin ennen äänestyspäätöstäsi.

Vaalikoneessa käyttäjä vastaa ensin kysymyksiin, minkä jälkeen kone kertoo ehdokkaat, joiden vastaukset olivat lähimpänä käyttäjän vastauksia.

Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat ajankohtaisiin kysymyksiin. Kuntavaaleissa on ehdokkaita yhteensä noin 30 000.

Sanoman yhteishanke

Janakkalan Sanomien vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa sekä lukuisat paikallismediat, esimerkiksi Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu, Nokian Uutiset, Tyrvään Sanomat, KMV-lehti ja Suur-Keuruu.

Vaalikoneen taustalla on Sanoman kokenut vaalikonetiimi. Vaalikoneen teko aloitettiin toden teolla jo vuoden 2020 syksyllä.

Vaalikoneessa on yleisiä kysymyksiä, arvokysymyksiä ja lisäksi kuntakohtaiset kysymykset. Yleiset kysymykset ja arvokysymykset on tehty yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Janakkalan kuntakohtaiset kysymykset on tehty Janakkalan Sanomien toimituksessa.

Vaalikone julkaistiin pian sen jälkeen, kun ehdokasasettelu oli vahvistettu perjantai-iltana 14. toukokuuta. Vaalikone on käytettävissäsi kuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään eli 13. kesäkuuta 2021 asti.

Voit aloittaa vaalikoneen käyttämisen myös suoraan tästä jutusta:

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021 siirrettiin koronapandemian takia huhtikuulta 2021 kesäkuulle 2021.

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6. Ehdokasasettelu vahvistettiin 14.5.

Kuntavaaleissa valittavat uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Janakkalan Sanomien vaalikoneen löydät täältä.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset