Pandemiaryhmän uusi suositus: Yli 20 hengen kokoontumisia vältettävä seuraavan kolmen viikon ajan – joukkue- tai kilpaurheiluun ei otettu kantaa

Suositus on voimassa 12.10.– 1.11.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä, että lisääntyneellä maskien käytöllä on ollut vaikutusta siihen, että tilanne ei näytä nyt kehittyvän pahempaan suuntaan.

| Päivitetty

Maakunnallinen pandemiaryhmä yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa suosittelee, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Suositus on voimassa 12.10.– 1.11.

Suositus ei ota kantaa joukkue- tai kilpaurheiluun.

– Jos mahdollista pitää ryhmät alle 20 hengessä harrasteliikunnassa, niin sitä pyydetään tekemään, sanoo Kanta-Hämeen keskussairaalan viestintäjohtaja Iisakki Kiemunki.

Yli 20 hengen yleisötilaisuuksia voi järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa pystytään noudattamaan niitä koskeviaa ohjeita turvaväleistä sekä maskin käytöstä ja käsihygieniasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä toteaa, että on mahdotonta antaa täysin aukotonta määritelmää sille, mikä on yksityis- ja mikä yleisötilaisuus.

– Tai yksityiskohtaista jokaiseen tapahtumaan soveltuvaa ohjetta, Järvelä tarkentaa.

Yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy ja tapahtumalla on järjestäjä. Yksityistilaisuus on kokoontuminen, johon kuka tahansa ei voi tulla, esimerkiksi perhejuhla tai kotibileet.

Kanta-Hämeessä on ilmennyt 40 uutta tapausta viikon sisään.

– Kolkutellaan leviämisvaihetta, Järvelä sanoo.

– Nyt on tärkeää, että saamme pidettyä esimerkiksi koulut auki ja yhteiskunnan pyörimässä. Siihen suositukset tähtäävät, Järvelä sanoo.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos