Kirjastot kiinni kahdeksi viikoksi – uusi järjestelmä käyttöön lokakuun lopussa - Uutiset - Janakkalan Sanomat

Kirjastot kiinni kahdeksi viikoksi – uusi järjestelmä käyttöön lokakuun lopussa

Kirjastojen työntekijät opettelevat kokonaan uuden järjestelmän. Kirjastovirkailija Marjukka Toivola ja kirjastonhoitaja Sanna Salonen toivovat asiakkailta kärsivällisyyttä.

10.10.2017 14:50

Kirjastojärjestelmän vaihdon myötä Janakkalan pääkirjasto ja Tervakosken kirjasto sulkevat ovensa kahden viikon ajaksi perjantaina 13. lokakuuta kello 14 alkaen. Ovet avautuvat jälleen normaalisti maanantaina 30. lokakuuta.

–Pääkirjaston lehtisali on kuitenkin normaalisti avoinna kiinnioloajan, jossa käytössä on myös ePress. Tervakosken kirjastossa voi käydä lukemassa omatoimikirjastokortilla, kirjastotoimenjohtaja Matti Karvinen kertoo.

Lehtilukusaliin tuodaan myös väliaikaisesti toinen tietokone, jotta asiakkaat voivat käydä hoitamassa sähköisiä asioita kuten laskujen maksuja.

–Emme kuitenkaan halua jättää ihmisiä pulaan, Karvinen painottaa.

Kiinnioloaikana kirjasto ei voi lainata, palauttaa tai ottaa vastaan maksuja. Kirjoja voi kuitenkin palauttaa katkon aikana kirjastojen palautuslaatikoihin. Lainojen eräpäivät siirtyvät kiinniolon yli.

–Toivottavasti kenellekään asiakkaalle ei synny suuria ongelmia kirjaston kiinniolosta. Olemme monille tärkeä palvelu, tiedän sen. Mutta jos esimerkiksi sairaala, lääkäri, palokunta tai joku muu elintärkeä palvelu olisi kahden viikon ajan kiinni, se olisi huolestuttavampaa.

Karvinen muistuttaa myös, että Turengin liikuntahallin kuntosalikortteja ei voida myöskään uusia kiinnioloaikana.

Janakkalan kirjastojen ovet päätettiin sulkea kahden viikon ajaksi, jotta työntekijöiden ei tarvitsisi järjestelmävaihdon aikana tarjota asiakkaille "ei oota". Vaihdon tapahtuessa järjestelmät lakkaavat toimimasta eli aineistojen lainaus ja palautus ei onnistu.

–Säästämme tällä sekä asiakkaita että työntekijöitämme, Karvinen toteaa.

Järjestelmävaihdon ohella työntekijät käyvät Mikromarc-järjestelmää koskevissa koulutuksissa, jotta he pystyisivät mahdollisimman hyvin palvelemaan asiakkaita ovien auettua. Tästä syystä kirjastojen ovet päätettiin sulkea kahden viikon ajaksi, vaikka itse järjestelmänvaihdos onnistuisi mahdollisesti alle kahdessa viikossa.

–Kun ovet avautuvat 30. lokakuuta, kaiken pitäisi olla valmista. Toki meillä menee aikaan, kun alamme käsitellä kirjastoon palautettuja kirjoja. Emme ole käsitelleet niitä, vaan ne ovat odottaneet täällä laatikossa. Siinä on monen päivän homma, että saamme sumat purettua, Karvinen päivittelee.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset