Eurojackpot-voittaja paljastaa: ”Haluan tukea Tervakosken elinvoimaa, kun siihen on mahdollisuus” - Uutiset - Janakkalan Sanomat

Eurojackpot-voittaja paljastaa: ”Haluan tukea Tervakosken elinvoimaa, kun siihen on mahdollisuus”

Aprillia, syö silliä...

Arkistokuva­

1.4.2020 6:00 | Päivitetty 1.4.2020 20:46

Tervakosken koulurakentaminen saatetaankin pystyä toteuttamaan yhdessä vaiheessa jo muutaman vuoden kuluttua. Muutoksen takana on joulukuussa Eurojackpotin päävoiton Linnatuulessa pelannut tervakoskelaismies, joka on valmis tukemaan hanketta, jos se toteutetaan yhdessä vaiheessa. Alun perin kunnanvaltuusto on hahmotellut sekä Turengin että Tervakosken koulukeskusten toteuttamista kaksivaiheisina.

Janakkalan Sanomien tiedon mukaan Janakkalan kunta on saamassa yksityishenkilöltä merkittävän taloudellisen tuen Tervakosken koulurakentamiseen, jos koulukeskus rakennetaan yhdessä vaiheessa. Vielä nimettömänä pysyttelevä hyväntekijä voitti joulukuussa 23,5 miljoonaa Veikkauksen Eurojackpotissa ja haluaa käyttää osan rahoista tervakoskelaisiin lapsiin ja nuoriin.

– Olen nyt muutaman kuukauden ajan miettinyt, miten käyttäisin voittoni. Täysosuman aiheuttamasta ensijärkytyksestä toivuttuani on ollut selvä, että haluan käyttää osan rahoista johonkin yleishyödylliseen, Tervakoskella asuva mies kertoo.

”Jenkeissä tämä on tavallista”

Mies kertoo olleensa yhteydessä kuntaan ja ehdottaneensa suoraa taloudellista tukea Tervakosken kehittämiseen. Idea nimenomaan koulurakentamisen tukemisesta oli hänen omansa.

– Minua harmittaa se, että uusien koulukeskusten rakentaminen aloitetaan Turengista. Siksi päätin, että haluan nopeuttaa rakentamista Tervakoskella, sillä oppilaat kaipaavat kipeästi nykyisiä parempia tiloja.

Avustuksen suuruudeksi mies on suunnitellut kymmentä miljoonaa euroa eli vajaata puolta voittopotistaan. Avustuksen ehdoksi hän on esittänyt sitä, että Tervakosken koulukeskus pitäisi toteuttaa yhdessä vaiheessa ja mahdollisimman nopealla aikataululla.

– Kunnassa on oltu yllättyneitä yhteydenotostani, mutta neuvottelut ovat edenneet hyvässä hengessä.

Miehellä ei ole omia lapsia, mutta hän pitää koulurakentamisen tukemista hyvänä käyttökohteena.

– Jenkeissähän on aivan tavallista, että rahakkaat tukevat oppilaitosten ja sairaaloiden rakentamista. Janakkalan sairaalan tai vaikkapa Tervakosken terveysaseman tukeminen oli minullakin mielessä, mutta päädyin kuitenkin kouluun, sillä valtakunnallisen sote-uudistuksen takia hyöty olisi saattanut valua lopulta sairaanhoitopiirille.

– Minä haluan tukea Tervakosken elinvoimaa, kun siihen on mahdollisuus.

Hän pitää mahdollisena, että tekee vielä toisenkin lahjoituksen, jos vain keksii jonkin sopivan kohteen.

Miehen mukaan vielä pitää selvittää esimerkiksi se, liittyykö yksityishenkilön kunnalle tekemään merkittävään lahjoitukseen jotain, esimerkiksi lakiteknisiä ongelmia.

Kukaan kunnan johtavista viranhaltijoista tai luottamushenkilöistä ei halunnut kommentoida asiaa lehdelle.

Päivitys 1.4.2020 klo 20.45: Lisätty tieto, että kyseessä on Janakkalan Sanomien aprillijuttu. Pariin vanhaan juttuun voi tutustua vaikkapa tämän linkin takaa avautuvassa jutussa.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset