Autosuunnistuksen harjoitusajo kisataan elokuussa Janakkalassa

Autosuunnistus sopii hyvin koko perheelle, sillä kartanlukija voi olla alaikäinen ja ajokortiton.

Autosuunnistus kantaa Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan titteliä.

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja autosuunnistus rantautuu 22. elokuuta Janakkalaan. Autosuunnistuskesä käynnistyy helatorstaina 18. toukokuuta ja tarjoaa toukokuusta elokuuhun kahdeksan autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 1960-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Yksi kisasuoritus kestää yhteensä 1 - 2 tuntia. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja.

Elokuussa Janakkalassa järjestettävä harjoitusajo on kauden toisiksi viimeinen. Kilpailija voi ajaa kesän aikana haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan viisi parasta suoritusta.

AS-sarjan harjoitusajot ajetaan 18.5. (Valkeakoski, VaToSUA), 6.6. (Loppi, LopUA), 25.7. (Riihimäki, RiiUA), 1.8. (Lammi, LamUA), 8.8. (Nummela, UFAK), 15.8. (Forssa, FoSUA), 22.8. (Janakkala, TAUK) ja 29.8. (Hämeenlinna, AAU).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos