Padolle kultaa! – Huippunopean nousun liigan kärkeen tehnyt Tervakosken Pato on nyt suomenmestari

Pato kaatoi finaalissa GrIFK:n lukemin 2-5.

Kultamitalista taistelivat Tervakosken Pato ja GrIFK Kauniaisista.

P17 Futsal-Liigan finaali pelattiin sunnuntaina 2. huhtikuuta Delfort Areenalla Tervakoskella, kun kultamitalista taistelivat Tervakosken Pato ja GrIFK Kauniaisista.

Jo noin puolituntia ennen ottelun alkua, järjestyksenvalvoja joutui käännyttämään innokkaita faneja takaisin, koska pelastussuunnitelman mukainen maksimimäärä oli täytetty.

Joukkueet saapuivat kentälle 300 päisen yleisön aplodien saattelemina. Ottelun alku oli melko tunnustelevaa ja pallo lipui sivurajoista yli jatkuvaan otteeseen.

Pato pääsi avaamaan kikkakirjan sivuja ottelun ensimmäisessä vapaapotkussa, ja kun ottelua oli kulunut reilu minuutti iski Aapo Vuorio Padon 0-1 johtoon.

Pato jatkoi ottelun pallollista hallintaa, mutta GrIFK janosi tasoitusmaalia. Kosti Laaksonen laukoi voimakkaan laukauksen yläriman alle ja ottelu oli tasan 1-1.

Padon Daniel Nyman pääsi kokeilemaan muutamia kertoja läpiajosta, mutta GrIFK:n maalivahti veti näissä pidemmän korren. Lopulta Nyman kokeili hieman kauempaa ja kotiyleisö sai jälleen aihetta riemuun, kun tulostaululla lukemat vaihtuivat 1-2.

11 minuutin kohdalla Pato käytti aikalisänsä. GrIFK haki jälleen vimmatusti tasoitusta, mutta Padon talismaanit olivat ylärima sekä maalivahti Elias Komonen. Tauolle lähdettiin Padon johdossa 1-2.

Finaalin arvoinen toinen jakso

Toisen puoliajan alku tarjosi katsojille kiihkeää finaalitunnelmaa, kun riketilastot täyttyivät jo melko varhaisessa vaiheessa. Padon päävalmentaja Janne Lindberg katsoi toisella minuutilla keltaista korttia.

GrIFK tasoitti ottelun toisen jakson seitsemännellä minuutilla, asialla jälleen Kosti Laaksonen.

Pato painoi päälle hullun lailla, ja pallo liikkui päästä päähän jatkuvalla syötöllä. Kotiyleisön pitkä odotus palkittiin, kun käynnissä oli ottelun 33. minuutti. Leevi Lindberg siirsi Padon ensin 2-3 johtoon ja reilut kaksi minuuttia myöhemmin taululle vaihtui 2-4, tällä kertaa asialla Valtteri Lindberg.

Upeasti taistelleen GrIFK:n selkäranka katkesi ottelun viimeisellä minuutilla, kun finaaliviikonlopun parhaana palkittu Daniel Nyman viimeisteli loppulukemat 2-5 illan toisella osumalla.

Voittopokaali nousi kohti Delfort Areenan kattoa ja Pato sai ansaitsemansa juhlat. Ottelun jälkeen kentänlaidalta löytyi onnellinen päävalmentaja Janne Lindberg.

”Aivan älyttömän upealta tuntuu. Vanhaa hiihtofraasia lainatakseni, niin kyllä me kaikkemme tehtiin. Finaali meni aikalailla suunnitelmiemme mukaan, koska yritettiin pitää GrIFK vain kaukana maalipaikoista ja siinä onnistuttiin.”

Pato pelaa Futsalia liigatasolla vasta toista kautta, joten nousu Suomen P17 ykkösjoukkueeksi on ollut huima.

”Muistan, kun lähdettiin reilu neljä vuotta sitten ensimmäiselle pelireissulle, niin opeteltiin matkalla futsalin sääntöjä. Joukkueen runko on ollut siitä asti sama”, Lindberg muistelee.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos