Voitto ratkesi jännitysnäytelmän jälkeen: Urbansin 07-pojille komeasti kultaa! - Urheilu - Janakkalan Sanomat

Voitto ratkesi jännitysnäytelmän jälkeen: Urbansin 07-pojille komeasti kultaa!

16.4.2019 6:35 | Päivitetty 16.4.2019 6:35

SC Urbansin 07-poikien kausi päättyi ylialueellisen loppuhuipentumaan. Turun Leaf-Areenalle tiensä oli selvittänyt kolme parasta joukkuetta Sisä-Suomen ja Länsirannikon sarjoista.

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastus tuli Mynämäeltä. SBS Wirmo oli sijoittunut omassa sarjassaan kolmanneksi. Ottelussa tehtailtiin ennätysmäärä maaleja ja pidemmän korren veti SCU. Ottelu päättyi 15–12 (4–5,5–4,6–3).

Toinen peli Lempäälä Sportia vastaan ei myöskään lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, ja Sport siirtyi nopeasti 2–0 johtoon. Pikkuhiljaa SCU pääsi peliin mukaan ja käänsi ottelun toisessa erässä nimiinsä ja erätauolle mentiin 8–2 lukemissa. Viimeisessä erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, ja 9–3 voitolla Urbans varmisti lohkon 1. sijan.

– Ensimmäinen peli lähti käyntiin yskähdellen ja vastustajan tehokaksikko tuntui onnistuvan joka paikastaan. Kun ei puolustusta saatu toimimaan totuttuun tapaan, jouduttiin lähtemään maalintekokilpailuun mukaan. Vaikea avaus, Wirmo sinnitteli pitkään mukana, mutta saimme kuitenkin kaivatun voiton. Lempäälä-pelin alku oli myös vaikea, mutta toisen erän tehohetki käänsi ottelun meille ja loppupeli oli meidän selkeää hallintaa ja johdon puolustamista, kommentoi valmentaja Sasu Uusi-Heikkilä.

Välierissä vastaan SB Naantali

Sunnuntaiaamun välierässä vastaan asettui SB Naantali. Ottelu oli tasainen ja eteni jatkoajalle, kun kolmen erän jälkeen peli oli tasan 2–2. Jatkoaikaa oli pelattu 3:41, kun Urbans hyödynsi lähivaparin. Ilmo Leino näki Miko Harjun vapaana maalinkulmalla ja Harju tälläsi Urbansin finaaliin.

Finaalivastukseksi selviytyi Steelers, joka voitti niinikään jatkoajalla oman välierämatsinsa Lempäälää vastaan. Finaali oli totutun tasainen ja eteni lopulta jatkoajalle tilanteessa 6–6. Jatkoaikojen erikoismies Hannes Hämäläinen ratkaisi voiton Urbansille Eppu Uusi-Heikkilän syötöstä ajassa 52:32.

– Naantali pelasi hyvää salibandya ja sai hyvällä karvauspelillä hyydytettyä meidän avauspelaamisen ja teki hyökkäämisestä vaikeaa. Lisäksi maalivahdin hyvät otteet ja hieman huolimaton viimeistely pitivät lukemat tasaisina. Tiukoissa paikoissa voittamaan tottunut joukkue kuitenkin löysi vaadittavat tehot ja hyödynsi vastustajan hetken uinahduksen hienolla jatkoaikavaparilla, Uusi-Heikkilä kertaa.

– Finaalissa nähtiin viime vuoden toisinto. Alku oli jälleen hieman hankala ja Steelers puolusti hyvin meidän vetopaikat pois, mutta onneksi hyökkäyspeliin löytyi leveyttä ja tahtoa mennä maalille rouhimaan pallot sisään. Pari kahden maalin karkumatkaa näytti jo kääntävän pelin lopullisesti meille, mutta Steelers kampesi vielä rinnalle ja vei pelin väkisin jatkoajalle. Pojille muistutettiin, että jokaiseen tilanteeseen on annettava kaikkensa ja loppumetreillä punnerrettiin tahtomaali kunnon maalinedusrunttauksella. Hieman tuntui, että jännitys vei parhaan terän joukkueen pelaamisesta. Peliä ei ihan lentoon saatu, mutta laadukkaan joukkueen tekeminen riitti kuitenkin maaliin asti. Vastustajat pelasivat hyvää peliä ja pystyivät tekemään peleistä vaikeita, hän jatkaa.

Ei yhtäkään häviötä jatkoajalla

07-joukkue ei ole vielä kertaakaan hävinnyt jatkoajalla, mikä kertoo aika paljon poikien pelimiehen luonteesta. Muutenkin kausi oli mainio, 23 pelistä 20 voittoa liiton korkeimmalla sarjatasolla. Lisäksi pojat ovat kauden mittaan auttaneet paljon loukkaantumisten riivaamaa 06-joukkuetta ja pystyneet sielläkin pelaamaan kivenkovan sarjan vaatimalla tasolla. Hieno kausi, hienoilta pojilta, kommentoi tyytyväinen valmentaja.

Kultajoukkueessa pelasivat Kalle Hevonoja MV, Ilmo Leino 9+6, Iikka Päivinen 5+2, Eppu Uusi-Heikkilä 4+3, Elmo Ahola 3+3, Miko Harju 3+2, Hannes Hämäläinen 2+2, Matias Pesola 1+3, Aapo Vuorio 3+0, Anttoni Pirinen 1+2, Oula Pulkkinen 0+3, Taneli Halme 2+0, Taavi Ruuskanen 1+1, Väinö Lehtonen 0+1 ja Kasperi Vehniäinen. Kauden aikana mukana olivat myös Caspian Peltonen MV, Lenni Pihlajasalo, Alma Manninen, Peppi Korpela, Aarne Koskinen ja Ville Liimatta.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset