Kanta-Hämeen autosuunnistussarja kesätauolle - Urheilu - Janakkalan Sanomat

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja jää kesätauolle – Neljän kisaluokan mitalikamppailut ovat vielä auki

Jari Ojanperä ja Jari Kulmala johtavat AS-sarjan ylintä kilpailuluokkaa.­

18.6.2019 6:00

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kisaa luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa aletaan elo-syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu ImmonenMatias Immonen ja Vesa HakolaMikael Korhonen.

Neljän kisan perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko AlataloJohanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen kisan voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi VuorinenHannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari KarjalainenMika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätöskisaa järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme kisaa ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta.

Kaikki neljä kisaa ajanut NaSU/KangUA-pari Jari OjanperäJari Kulmala johtaa MA-luokkaa.

AS-sarjan syyskausi alkaa tiistaina 6. elokuuta Hämeenlinnassa ajettavalla kisalla.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset