Uusi kävelylaituri nousi Ahilammelle Janakkalan Venekerholaisten talkootyön voimin - Urheilu - Janakkalan Sanomat

Uusi kävelylaituri nousi Ahilammelle Janakkalan Venekerholaisten talkootyön voimin

Kuvassa Janakkalan Venekerhon jäsenet Peter Hollming (vas.) ja Esko Ojanperä.­

27.6.2019 15:30

Aurinko paistaa täydeltä terältä ja Turengin Ahilammen ranta alkaa täyttyä kesäpäivän viettäjistä. Auringonpalvojien lisäksi joukossa on ohimeneviä lenkkeilijöitä ja vesille suuntaavia veneilijöitä.

Vastavalmistuneen kävelylaiturin päässä istuvat Janakkalan Venekerhon ry:n kommodori Esko Ojanperä ja laiturivastaava Peter Hollming. Miehet keskustelevat siitä, miten Ahilammen rantaa saataisiin ehostettua vielä paremmaksi.

– Laituri viimeistellään syksyllä ja sen jälkeen maalataan aitoja ja vaihdetaan yksi laiturinpätkä. Eikös se niin ole, että ruokahalu kasvaa syödessä, Ojanperä nauraa.

Miesten mukaan työt eivät lopu, vaikka Ahilammen rannassa komeilevan kävelylaiturin laudoitus saatiin valmiiksi juhannukseksi.

Laiturin rakentaminen on ollut varsinainen ponnistus Venekerholle. Vuoden mittainen talkootyö on kysynyt paljon aikaa ja suunnittelua. Onneksi innokkaita tekijöitä on kuitenkin riittänyt.

– Kerhosta löytyy paljon ammattitekijöitä, joista jokainen on hoitanut oman tonttinsa, Hollming toteaa.

Ajatus laiturin rakentamisesta tuli nopeasti kerholaisten huomatessa, kuinka huonossa kunnossa ranta oli. Miesten mukaan rantatie oli valumassa kohti vesirajaa, jonka takia myös veneiden ylös saaminen muuttui haasteelliseksi.

– Tartuimme tuumasta toimeen samantien, Ojanperä kertoo

Venekerho sai jonkin verran rahallista tukea rakennustöihin Vanajavesisäätiöltä sekä ELY-keskukselta. Ojanperä haluaa kuitenkin korostaa, että työt tehtiin täysin vapaaehtoisten voimin. Lisäksi hän haluaa selventää sen, että kunta ei ole ollut projektissa mitenkään mukana.

Uusi laituri on kerännyt paljon kehuja ja positiivista palautetta sekä kyläläisiltä että ulkopaikkakuntalaisilta.

– Kävelylaituri helpottaa vesille lähtöä. Sen viereen on helppo pysäyttää auto ja lastata veneeseen mukaan otettavat tavarat, Hollming iloitsee.

Venekerho on muutakin kuin veneilyä

Tällä hetkellä Janakkalan Venekerhossa on toistasataa jäsentä ja saman verran toiminnassa muuten vain mukana olevia henkilöitä.

– Täällä on väkeä Janakkalan lisäksi Riihimäeltä, Hämeenlinnasta, Tuusulasta ja Helsingistä, Ojanperä listaa.

Kuka tahansa veneilystä kiinnostunut on tervetullut toimintaan mukaan.

– Ahilammella on vielä muutama tyhjä venepaikka, joihin kaivataan väkeä. Jos paikat täyttyvät niin sitten lisätään laituria, hän hymyilee.

Miesten mukaan venekerho on paljon muutakin kuin veneilyä. Se on oma yhteisönsä, jossa veneilyn lisäksi autetaan muita, vietetään aikaa ja vaihdetaan kuulumisia.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset