SC Urbansille myönnettiin vähävaraisten perheiden harrastustukea - Urheilu - Janakkalan Sanomat

SC Urbansille myönnettiin vähävaraisten perheiden harrastustukea

SC Urbansille myönnettiin vähävaraisten perheiden harrastustukea.­

2.1. 17:00

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti marraskuussa myöntää Janakkalan kunnalle erityisavustusta vähävaraisten perheiden 7-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi 6 000 euroa.

Kunta teki saadun avustuksen jakamisesta sopimuksen SC Urbansin kanssa. Avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa vuonna 2020. Liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki voi yhtä lasta tai nuorta kohden olla maksimissaan 50 euroa kuukautta kohden.

Avustuksen tavoitteena on edistää vähävaraisten perheiden 7-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastusta liikuntaseuroissa. Janakkalassa liikuntajärjestöille lähetettiin liikuntapalveluista elokuussa viesti, jossa pyydettiin ilmoittautumaan mukaan hankkeeseen.

Ilmoittautumisen yhteydessä järjestön piti toimittaa vapaamuotoinen hakemus ja hankesuunnitelma. Liikuntapalvelut arvioi edellytykset käytännön toteuttamiselle ja eduksi katsottiin, jos omasta järjestöstä löytyy myös muita tukikanavia vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseksi. Lisäksi eduksi katsottiin, jos seuralla oli jo tiedossa seuratoiminnassa mukana olevien vähävaraisten kohderyhmään kuuluvien harrastajien lukumäärä. Janakkalassa mukaan hankkeeseen ilmoittautui SC Urbans.

– SC Urbansilla oli jo ennen avustusta muita tukikanavia vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseksi, joten voidaan ajatella, että edellytykset vähävaraisen lapsen harrastuksen jatkamiselle ovat hyvät myös tämän avustuksen jälkeen, kertoo liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka.

Seurassa ollaan luonnollisesti erittäin tyytyväisiä hakemusten päätösten tultua julki.

– Kyllä tämä on todella hieno asia niin meille, kuin myös perheille, jotka joutuvat miettimään lasten harrastuksia taloustilanteen johdosta. Tällä tuella pystymme tarjoamaan kaikille tasavertaisemmat mahdollisuudet harrastaa salibandya joko kilpatoiminnassa, tai harrastekerhoissa. Vaikka salibandy ei lajina olekaan sieltä kalleimmasta päästä, niin aivan varmasti monissa perheissä mietitään miten kausimaksut rahoitetaan, toteaa SCU:n puheenjohtaja Marko Ruuskanen.

Aluehallintoviraston myöntämän tuen lisäksi SC Urbans haki ja sai tukea Salibandyn Tuki -säätiöltä. AVI:n tukisumma on 6000 euroa ja säätiön tukisumma on 2000 euroa. Koko potti on tarkoitettu vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksen tukemiseen vuoden 2020 aikana. Säätiön tukeen ovat oikeutettuja alle 18-vuotiaat, kun taas AVI:n tuen rajaus on 7-15 -vuotiaissa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa helpotusta vähävaraisille perheille kausimaksuihin ja säätiön tukea voimme käyttää myös välinehankintoihin, Ruuskanen lisää.

Perheet voivat hakea tukea suoraan SC Urbansin verkkosivuilta löytyvien ohjeiden avulla. Hakuaika päättyy 29.2.2020, jonka jälkeen tulleiden hakemusten pohjalta summa jaetaan perheille. Jos rahaa jää käytettäväksi kevätkauden jälkeen, niin syyskaudelle järjestetään uusi mahdollisuus hakea tukea. Tuen piirissä ovat niin kilpapelaajat, harrastekerholaiset, kuin myös uudet perheet, jotka haluavat tulla mukaan seuran toimintaan.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset