Kalpalinnan Rallisprint lähestyy kovaa vauhtia – Lähetämme suoraa livelähetystä paikan päältä - Urheilu - Janakkalan Sanomat

Kalpalinnan Rallisprint lähestyy kovaa vauhtia – Seuraa tunnelmia Janakkalan Sanomien livelähetyksestä tapahtumapäivänä

”Ryskyen yli tynnyrien ampaisi Reijo Hörkkö Renault 8 Gordinillaan ja yleisö pidätteli henkeään.” Ensimmäinen kisaraportti Kalpalinnan Maastoajoista Kotokulman 10.7.1975 numerossa.­

28.6.2019 13:00 | Päivitetty 28.6.2019 13:08

Lauantaina 29. kesäkuuta kello 11 alkaen moottorit pauhaavat Kalpalinnassa, kun nostalginen Rallisprint herätetään henkiin 20 vuoden tauon jälkeen.

Janakkalan Sanomat lähettää tunnelmia paikan päältä suorana livelähetyksenä noin kello 11 alkaen. Lähetys kestää puolesta tunnista tuntiin ja sisältää tunnelman lisäksi haastatteluja. Livelähetys on vain tilaajille.

Tapahtumajärjestäjä Mika Heinosella todella hyvä fiilis lauantaisesta kisasta.

– Tänään perjantaina kun katsoo reittiä, mikä me ollaan saatu aikaiseksi, kuinka paljon on tullut kilpailijoita ja mikä some-pöhinä tällä hetkellä on, niin minulla on äärimmäisen positiiviset fiilikset, Heinonen hymyilee.

Heinosella on positiiviset odotukset myös kävijämäärän suhteen. Kun viimeksi Kalpalinnassa ajettiin kisa vuonna 1999, veti tapahtuma paikan päälle noin 700 katsojaa. Heinosen haave saada lauantaina paikan päälle 1000 katsojaa.

– Autourheilu on parasta paikan päällä. Huomiseksi on luvattu hyvää keliä, reitti on äärimmäisen upeassa kunnossa ja huippukuskeja tulossa, niin kannattaa tulla paikan päälle, Heinonen vinkkaa.

Kisa-autot ajavat 2,6 kilometrin matkan nostalgista Kalpalinnaa. Paikalle saapuu myös voittajia Kalpalinnan historiasta kuten Timo Salonen, Matti Alamäki, Seppo Niittymäki, Timo Mäkelä, Sebastian Lindholm ja Jokke Kallio.

Tapahtumassa ajetaan myös IMP-kerhon kokoontumisajon. Paikan päällä nähdään noin 20 Sunbeam Imppiä.

Mika Heinonen ja muut tapahtumajärjestäjät olivat perjantaina Kalpalinnassa tekemässä valmisteluja tulevaa kisaa varten. Heinonen vastaili kilpailijoiden kyselyihin ja kävi kilpareittiä läpi. ­

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset