Janan viikon taustahenkilö: Lähettäjä Markku Stenroth - Urheilu - Janakkalan Sanomat

Janan viikon taustahenkilö: Lähettäjä Markku Stenroth

Janakkalan Jana lanseerasi uuden juttusarjan, jossa esitellään seuran toiminnassa vahvasti mukana olevia henkilöitä. Ensimmäisenä vuorossa lähettäjä Markku Stenroth.

Markku Stenroth on ollut mukana Janakkalan Janan toiminnassa jo useita vuosia.­

20.3. 14:00

”Kesällä 1992 toimme vaimoni Eijan kanssa poikamme Ilarin ja Laurin silloisiin viikkokisoihin. Aluksi kannustimme kentän laidalla harjoituksissa ja kilpailuissa, mutta sen jälkeen olemme olleet mukana monenlaisissa tehtävissä. Viime aikoina olen toiminut pääasiassa “pyssymiehenä” eli lähettäjänä.

Parasta on, kun erilaisia kilpailutapahtumia tehdessämme pääsemme kokemaan yhteisöllisyyttä. Lisäksi Janan järjestämissä kilpailuissa vahvassa roolissa on huumori, sillä sitä meillä on aina takataskuissamme.

Minulle mieleisempiä kokemuksia ovat vuotuiset Janakkala Gamesit Liinalammella. Kun on viettänyt kolme helteistä päivää kentällä aamusta iltaan, sunnuntaina siivotulta kentältä lähtiessä tuntee fyysistä väsymystä, mutta samalla mielihyvää. Me teimme yhdessä taas hyvän työn, emme ainoastaan hyviä kilpailuita.

Usein olen joutunut tilanteisiin, joissa olen voinut olla pienten kilpailijoiden apuna. Joskus on solmittu piikkareiden nauhoja tai siirretty lähtötelineitä. Joskus taas on ollut paikallaan lohduttaa mielipahaa kokeneita urheilijoita ja kannustaa uusiin onnistumisiin seuraavissa koitoksissa.

Tässä matkan varrella olen esimerkiksi oppinut, kuinka nykytekniikkaa pystytään hyödyntämään kilpailuiden sujuvoittamiseksi.

Janakkalan Janan yleisurheilujaoston suurimpia kehitysaskeleita ovat olleet aikanaan kokopäiväisten työntekijöiden palkkaamiset. Valmennus- ja nuorisopäälliköt ovat omalla työllään vieneet merkittävästi seuran kilpailullista ja toiminnallista menestystä eteenpäin.

Myös Kuumolatalon remontit ja vapaaehtoistyö talon kunnossa pitämiseksi ovat merkittäviä panostuksia koko seuraltamme.

Luonteva tapa liittyä porukkaan, on tuoda lapsia mukaan harjoituksiin tai kilpailuihin. Kentän laidalla on helppo kysyä, voisiko jotenkin olla avuksi. Siitä se sitten lähtee käyntiin, ja osallistuja saa varmasti uutta sisältöä elämäänsä, elämyksiä ja hyvää mieltä.

Tänä vuonna emme pääse hiihtämään, mutta eiköhän kisakauden ensimmäinen startti ammuta toukokuussa Puuhamaa-cupin maastoissa.”

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset